Koulutus

Koulutus on helpoimpia ja nopeimpia tapoja kehittää innostusta, osaamista ja motivaatiota!

Partiossa saa tukea ja koulutusta sekä partiopestiin (pestilähtöinen koulutuspolku) että osana varsinaista partio-ohjelmaa (ikäkaudet). Koulutusta järjestetään lippukuntatasolla, Pohjanmaan Partiolaisten eli Piirin toimesta sekä SP:n eli Suomen Partiolaisten toimesta.

Partion koulutusjärjestelmällä haluamme aktivoida sekä nuoria että aikuisia vapaaehtoisia kouluttautumaan. Koulutuskokonaisuudet on suunnattu pääosin pestilähtöisesti. Koulutuskokonaisuus sisältää ne asiat, mitä pestissä aloittavan vapaaehtoisen tulee osata. Kouluttautumisen avulla varmistumme siitä, että partiokasvatusta toteuttavilla vapaaehtoisilla on pestissään tarvittava osaaminen, työkalut ja tieto siitä mistä lisätietoa ja tukea voi saada.  Useimpiin pesteihin on tarjolla pestiä tukeva koulutus.

Alla olevasta linkistä koulutuskartastaan löydät kaikki koulutusjärjestelmään kuuluvat koulutukset osaamisalueittain. SP:n sivuilta löytyy linkki moduulikarttaan, josta näet koulutuksiin kuuluvat moduulit. Tutustu sivuilla vieraillessasi myös koulutusjärjestelmän pikaoppaaseen ja kysymykset ja vastaukset -dokumenttiin.

 

Koulutustoiveita ja palautetta voi lähettää osoitteeseen pestaus (at) niittykarpat.fi

 

Kattavaa lisätietoa partion koulutusjärjestelmästä löytyy Suomen Partiolaisten sivuilta: https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/koulutus/

Suomen Partiolaisten koulutuskartta: https://www.partio.fi/wp-content/uploads/2018/06/SP_koulutuskartta_2018.pdf

Kaikki Pohjanmaan partiolaisten eli Piirin koulutukset, aikataulut sekä lisätietoa partionjohtajakoulutuksista  löydät täältä: https://pohjanmaa.partio.fi/content/koulutus