Tietoa meistä

20220824_KotikolonHartaus_PetteriKeskikuru_7154Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät on yksi Suomen suurimmista lippukunnista. Jäseniämme asuu myös mm. Lumijoen ja Siikajoen kunnissa.

Niittykärpät panostaa eräpainotteiseen partiotoimintaan. Limingan Niittykärpistä löydät näiden nettisvujen lisäksi runsaasti tietoa PartioWikistä ja Facebookista. Tervetuloa mukaan toimintaan niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin!

Niittykärppien toiminta on osa Limingan seurakunnan kasvatustyötä.

Tutustu lippukunnan vuosittain valittaviin painopistealueisiin.

 

Lippukunnan hallinto

Päätöksiä tekee 4 kertaa vuodessa kokoontuva Johtajaneuvosto (JoNe), johon kuuluvat kaikki kuluvana vuonna vähintään 15 vuotta täyttvät Niittykärpät.  Lippukuntaa johtaa kuukausittain kokoontuva johtoryhmä (JoRy), johon kuuluvat lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja, pestijohtaja, viestintäjohtaja, projektijohtaja ja lippukunnan varajohtaja. Kullakin johtoryhmän jäsenellä on oma vastuualue, jonka osalta hän toimii linkkinä johtoryhmän ja ihan jokaisen  Niittykärpän välillä.

Lippukuntamme on Pohjanmaan Partiolaiset ry:n ja Pohjois-Pohjanmaan Partiosäätiö ry:n jäsen.

Seurakunnan lisäksi toimintaamme tukevat Limingan Partiotyön Tuki ry ja LC Liminka-Lakeus ja LC Liminka-Liminganlahti.

 

Niittykärppien vihreän partiopaidan historiaa

“Limingan Niittykärpät on Suomen ainoa lippukunta, joka pukeutuu”. Näin luki Sipoon paikallislehdessä kesällä 2017, kun Niittykärppien Hamina-viestivaellus oli kulkenut kunnan läpi. Lehden nettiversioon lisättiin otsikon loppuun “vihreään”.

Limingan Niittykärpät siirtyivät ruskean partiopaidan käytöstä itsesuunniteltuun vihreään partiopaitaan vuonna 1989. Suunnitelu tapahtui Pökkelö-kesäleirillä Hossan Laukkujärvellä. Pääsuunnittelijana toimi lippukunnanjohtaja Markku Korhonen.

Tärkeimmät erot muihin partiopaitoihin nähden ovat paitsi väri myös matala kaulus, 3 napin nappilista ja olkapoletit. Aluksi paita oli väriltään vaaleampi oliivinvihreä. Vuonna 1992  paidan väri muutettiin tummemmaksi osin materiaalisyistä. Paitaa valmistivat niin Valtion Pukutehdas kuin Boreuskin.  Nykyisin paidan kaavan omistaa lippukunta ja ompelu tapahtuu liminkalaisvoimin.

Huivimerkki

 

Niittykärppien huivimerkissä on kunnan vaakunasta tutut 3 kärppää.

Merkin ylä- ja alareunassa näkyy Limingan kuuluilla niityillä niin kovin tavallisia latoja. Reunoilla taas on Liminganlahden aaltoja. 

Huivimerkin on suunnitellut pitkäaikainen seurakunnan partionohjaaja ja lippukunnanjohtaja Markku “Make” Korhonen.