Avoimet pestit

Tällä hetkellä avoinna olevat pestit (tarkempi kuvaus alla)

 • Niittykärppien yhteiset tapahtumapestit
  • 1. Lippukunnan kesätapahtumaan Pökkelöön tekijöitä
 • Seikkailijaosaston johtaja 1/2020 alkaen (johtajapariksi Jussille)
 • Johtajahuoltotaikuri tai kaksi
 • Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille ja tytöille (10- ja 11-vuotiaat)
 • Toimittajia ja päätoimittaja Kuksaan
 • Aikuinen luotsi tarpojapoikavartioille (s.2006 ja 2007)

 

Vapaaehtoiset mahdollistavat partiotoiminnan toimimalla monenlaisissa tehtävissä.  

Tällä sivulla kokoamme yhteen Niittykärppien avoimet pestit. Tutustu pesteihin ja löydä omasi!  Jos pienikin kipinä iskee ja huomaat pohtivasi – josko vaiko eikö – otathan yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan yleensä muokata tarpeen mukaan. Jos vapaaehtoistyö partiossa yleisesti ottaen kiinnostaa, mutta et löytänyt tästä mieleistä pestiä, ota yhteyttä pestit (at) niittykarpat.fi. niin jutellaan lisää!

 • Voit ilmoittaa kiinnostuksesi avoimiin pesteihin, ehdottaa pestiä, tai ilmoittautua lippukunnan vapaaehtoiseksi vaikkei sopivaa pestiä vielä tiedossa olisikaan.  Tarjoamme aina pesteihin tukea ja koulutusta!
 • Lisätietoa pesteistä löydät osiosta: Pestaus
 • Lippukunnan pestijohtajana toimii Eija Kangas. Pestiasioissa voit ottaa yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin p. 040-844 2196 sekä osoitteeseen pestit (at) niittykarpat.fi.
 • Pestilomakkeella ilmoitetaan kaikki pesteihin liittyvät muutokset tallennettavaksi jäsenrekisteriin. Pestilomake löytyy täältä: https://forms.gle/H2NkSzMzLpFp5gG17

——————————————————

LIPPUKUNNAN AVOIMET PESTIT:

 

 1. Osastojen yhteiset tapahtumat 

Nämä yksittäiset tapahtumat ovat usein erityisen hyviä Partionjohtaja peruskursseille tähtääville.

Tällä hetkellä etsinnässä on:

1.1 Lippukunnan kesätapahtuman Pökkelön tekijöitä

Koko kesän, ellei jopa koko kevään odotetuin viikko on heinäkuussa, kun perinteisen kesäleirin sijaan vuonna  2020 järjestetään Pökkelö ensimmäistä kertaa lähitapahtumana. Pökkelöllä syödään [?] ja majoitutaan  [?], ja kuvankauniin [?] maastoissa seikkaillaan [?] mukaan. Lisäksi ohjelmassa on [?], [?] ja tietenkin uintia!

Pökkelön tekijähaku on nyt auki! Tekijät täyttävät ylläolevat aukot omien visioidensa mukaisesti ja saa työhönsä tarvitsemansa tuen.

Tuki: Niittykärppien johtoryhmä

Kenelle: Sinulle, joka tiedät miltä upea tapahtumakokemus näyttää ja haluat jakaa sen tunnelman myös muille.

Pestin aloitus: viimeistään 5/2020

Pestin kesto: 3kk

Pestaaja: tapahtumajohtaja Mari @

 

2. Seikkailijaosaston johtaja 1,2010 alkaen (johtajapariksi Jussille)

Seikkailijaosaston johtaja on mahdollistaja – yhdessä johtajaparinsa Jussin kanssa! Nimittäin lippukunnan nuorimmille suunnatun viikkotoiminnan taustalla on vajaan parinkymmenen aktiivisen sampon joukko:  seikkailijaosaston johtajapari toimii muiden aikuisten apuna, tukena ja tsempparina.

Tehtävänä on varmistua siitä että seikkailijaosastolla sattuu ja tapahtuu: osaston yhteinen ohjelma suunnitellaan ja osaston tapahtumilla on vastaavat johtajat. Johtajapari kutsuu koolle osaston aikuisten johtajien eli sampojen kokoukset (noin 4-6 kertaa vuodessa) ja he toimivat tiedottajina niin muihin sampoihin päin kuin osaston äänitorvena muiden osastojen suuntaan osallistumalla lippukunnan hallituksen kokouksiin.

Tässä pestissä on etua siitä, että osaat suunnitella asioita eteenpäin ja seurata niiden edistymistä. Ikäkausiohjelman tuntemisesta on etua, samoin kuin kasvatustavoitteiden ja partiomenetelmän tuntemisesta. Varsinaisista tehtävänjaoista johtajapari voi sopia yhdessä. Tämä pesti on mainio mahdollisuus myös nuorelle aikuiselle!

Kenelle: yli 18-vuotiaalle Pj-Pk kurssin käyneelle tai sinne menevälle

Tuki: Ohjelmajohtaja ja muut sampot

Pestin kesto: 2 vuotta myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: 1, 2020

Pestaaja: Ohjelmajohtaja Mari@

 

 

3. Vapaaehtoistyöntekijöiden johtajahuoltoa kehittävä ja siitä vastaava taikuri tai kaksi

Pidätkö iloisesta meiningistä ja tykkäätkö keksiä kaikenlaisia hullutuksia ja harrastuksia omaksi ja muiden päänmenoksi? Ehkä olet aina ajatellut, että partiota voisi harrastaa vieläkin hauskemmalla tavalla! Nyt se on mahdollista, sillä sinä saat sen aikaan!

Tässä tehtävässä pääset ilahduttamaan lippukunnan noin 100 vapaaehtoistyöntekijää eli yli 15 vuotiaita, pestissä toimivia partiolaisia omilla kujeillasi. Tavoitteena on antaa lippukunnan vapaaehtoistyöntekijöille hyvän mielen lisäksi ideoita ja vinkkejä kokouksiin esimerkiksi askartelusta, ryhmäytymisestä, tai vaikkapa improvisaatiosta.

Aikatarve:  sovittavissa. Järjestämme hallituksen kokouksen noin 4 kertaa vuodessa, ja tämän lisäksi johtajaneuvoston noin 4 kertaa vuodessa, lisäksi osastot järjestävät omia kokouksiaa. Nämä ovat hyviä tilanteita tavoittaa vapaaehtoisia!

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 1-3 vuotta

Pestin aloitus: sovittavissa

Pestaaja: pestijohtaja Eija /pestit (at) niittykarpat.fi.

 

4. Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille ja 1.vuoden seikkailijatytöille (10- ja 11-vuotiaat)

Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Etsimme sekä Hillat (10-vuotiaate) Kärpät (10-vuotiaat), Lumikot (11-vuotiaat) seikkailijaryhmille toista aikuista johtajaa viikkotoimintaan.

Seikkailijoiden toiminta on nimensäkin mukaisesti iloista seikkailua, aktiivista uusien asioiden kokeilua höystettynä sopivalla hyppysellisellä jännitystä. Pääset tarjoamaan nuorille elämyksiä, sekä seuraamaan ja tukemaan heidän kasvuaan yhdessä mukavan ja aktiivisen johtajaporukan kanssa.

Vartioiden kokoukset pidetään iltaisin viikottain Kotikololla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi

Tarjoamme pestiin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua maksutta 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailijoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa seikkailijaosaston 12 aikuista sampoa.

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: pikimmiten (syksyllä 2020)

Pestaaja: Seikkailijaosaston johtaja Jussi Niinikoski @

 

5. Toimittajia ja päätoimittaja lippukuntalehti Kuksaan

Lippukuntalehti Kuksa ilahduttaa lukijoitaan kolme kertaa vuodessa. Päätoimittaja varmistaa lehden linjan ja että sovittu julkaisuaikatualu pitää nakittelemalla juttuaiheita lippukunnalle ja toimitukselle.

Kuksan toimittajat koostavat juttuaihioista ne terävimmät ja timanttisimmat sisällöt Kuksaan – toimitus luo tyylin yhdessä!

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko noin kuukausi ennen lehden julkaisua. Aikatarpeeseen voi itse vaikuttaa. Suositellaan juttujen metsästämistä lippukunnan tapahtumissa.

Kenelle: Samoajille tai vanhemmille, jotka haluavat luoda sisältöjä ja vaikuttaa. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 1-2 vuotta, myös muusta ajasta pesteissä sopia

Pestin aloitus: pikimmiten

Pestaaja: Viestintäjohtaja Laura @

 

6. Aikuinen luotsi tarpojapoikavartioille (s.2006 ja 2007 pojat)

Tarpojaluotsi on aikuinen , joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa/vj-paria. Luotsi auttaa toiminnan suunnittelussa, mahdollistaa vartion retkeilyä ja eräpartio-ohjelman suorittamista, voi osallistua tarvittaessa viikkokokouksiin vartionjohtajan kanssa tai hänen sijaisenaan jne.

Aikatarve: 2-8 tuntia/kk. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme vartioiden ja/tai tarpojaosaston retkiä ja leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Tuki: Niittykärppien tarpojavartioiden vartionjohtajat ja luotsit kokoontuvat noin kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia ja suunnittelemaan yhteistä toimintaa vartionjohtajaneuvostossa (VJN). Muutkin aikuiset johtajat ovat mukana tarpojatouhuissa mm. Mafeking-tapaamisten ja PT-kisailun tukemisen kautta.

Kenelle: lähtökohtaisesti partioaikuiselle, mahdollisesti myös vaeltajalle (18-22 v),. PJ-peruskurssi ja kohtalaiset erätaidot plussaa. Ajokortti ja mahdollisuus käyttää autoa hyödyksi.

Pestin aloitus: elokuun 2020 lopussa.

Pestin kesto: 2 vuotta

Kysy lisää tarpojaosaston johtajalta (= vastaavalta tarpojaluotsilta) Tiina Litolalta @, p. 050 480 5018 ,

Ps. Pohjanmaan partiolaiset järjestää luotsikursseja tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotsille säännöllisesti. Hyvä mahdollisuus saada eväitä & vertaistukea pestiin ja kasvattaa omaa verkostoa!

 

(Yhteystiedot löydät omalta välilehdeltä. @ nimen perässä tarkoittaa, että henkilöllä on sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@niittykarpat.fi)

——————————————————

 

Lippukunnan ulkopuolinen partiotoiminta:

Lippukunnan lisäksi partiossa voi toimia vapaaehtoisena myös piireissä tai  keskusjärjestön eli Suomen partiolaisten pesteissä.

* Pohjanmaan partiolaisten eli piirin pestit löytyvät täältä: http://www.pohjanmaa.partio.fi/avoimet-pestit

* Keskusjärjestön pestit täältä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit