Avoimet pestit

Tällä hetkellä avoinna olevat pestit (tarkempi kuvaus alla)

 • Niittykärppien yhteiset tapahtumapestit
  • kauden aloitustapahtuman johtaja/johtajapari
 • Pestijohtaja eli johtoryhmän jäsen vastuualueena johtajahuolto ja pestaamisen tukeminen
 • Projektijohtaja eli johtoryhmän jäsen, vastuualueena lippukunnan yhteiset leirit ja erikseen sovittavat tehtävät.
 • Ryhmänjohtajapari eli akeloita sudenpennuille
 • Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijoille
 • Kuksa-ryhmä eli viestintätiimi, vastuualueena sisällöntuotanto nettisivuille ja someen
 • jäsenrekisterin hoitaja tai jäsenrekisterin hoitajan oppipoika/tyttö

Vapaaehtoiset mahdollistavat partiotoiminnan toimimalla monenlaisissa tehtävissä.  

Tällä sivulla kokoamme yhteen Niittykärppien avoimet vapaaehtoistyöt eli pestit. Tutustu pesteihin ja löydä omasi!  Jos pienikin kipinä iskee ja huomaat pohtivasi – josko vaiko eikö – otathan yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan yleensä muokata tarpeen mukaan. Jos vapaaehtoistyö partiossa yleisesti ottaen kiinnostaa, mutta et löytänyt tästä mieleistä pestiä, ota yhteyttä pestit (at) niittykarpat.fi. niin jutellaan lisää!

 • Voit ilmoittaa kiinnostuksesi avoimiin pesteihin, ehdottaa pestiä, tai ilmoittautua lippukunnan vapaaehtoiseksi vaikkei sopivaa pestiä vielä tiedossa olisikaan.  Tarjoamme aina pesteihin tukea ja koulutusta! Suosittelemme lukemaan lisätietoa pesteistä osiosta: Pestaus
 • Yhteystiedot löydät omalta välilehdeltään. @ nimen perässä tarkoittaa, että henkilöllä on sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@niittykarpat.fi
 • Lippukunnan pestiasioista vastaa toistaiseksi apulaisjohtaja Jaakko Korteniemi, p. 050 540 5060.
 • Pestaajat ilmoittavat kaikki pesteihin liittyvät muutokset tallennettavaksi jäsenrekisteri Kuksaan. Pestilomake löytyy täältä: https://forms.gle/H2NkSzMzLpFp5gG17

 

LIPPUKUNNAN AVOIMET PESTIT:

 1. Lippukunnan yhteiset tapahtumapestit

Nämä yksittäiset tapahtuma- ja projektipestit ovat usein erityisen hyviä Partiojohtaja peruskursseille tähtääville. Pj-harjoituspestit soveltuvat 18 vuotta täyttäneille vaeltajille tai aikuisille, muut pestit voivat olla mahdollisia yli 15-vuotiaille.

2. Sudenpentujen (1-3 luokkalaiset) johtajien pestit (akelat)

Tässä tehtävässä pääset osaksi iloista lapsilaumaa, joiden touhuista ei intoa puutu! Sudenpennut opettelevat partiomaista toimintaa: tutustuvat uusiin partioystäviin, harjoittelevat leikkien ja pienten tehtävien kautta sekä yhdessä toimimista ja muita uusia partiotaitoja. Sudenpentujen ryhmänjohtajasta eli Akelasta muodostuu usein merkittävä aikuinen sudenpennun elämään: voi olla että sudenpentu on laumansa mukana ensimmäistä kertaa leirillä tai yöretkellä, ja kaipaa sekä tukea, tsemppiä, rohkaisua että joskus rajojen asettamista sekä myös kiitosta reippaasta toiminnasta.

2.1 Akela 1. vuoden sudenpentutytöille (Katajanmarjat)

Alottavan sudenpentulauma etsii johtajapariksi Tiinalle ryhmänjohtajaa eli akelaa 7-vuotiaiden sudenpentujen viikkotoimintaan. Lauman kokoukset pidetään viikottain Kotikololla, aikatauluista on mahdollista sopia . Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta mutta siitä on toki etua. Sudenpentuohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi  Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun.

2.2 Ryhmänjohtajapari eli akela

  • Tupoksen sudenpentutytöille (Mesimarjat)
  • Tupoksen sudenpentupojille (Hirvet)
  • Kylän sudenpentutytöille (Kirsikat)

Tarjoamme akelan pesteihin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua viikonlopun mittaiselle akelakurssille, joka perehdyttää sinut 7-9-vuotiaiden sudenpentujen ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa sudenpentuosaston 15 aikuista akelaa.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle:                 vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita 

Pestin kesto:        2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus:      pikimmiten

Pestaaja:               Sudenpentuosaston johtajat eli ikäkausivastaavat Hanna Korteniemi @ ja Tiina Saukkoriipi-Haapala @

3. Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille (10- ja 11-vuotiaat)

Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Etsimme sekä Kärpät (10-vuotiaat) että Lumikot (11-vuotiaat) seikkailijaryhmille toista aikuista johtajaa viikkotoimintaan.

Seikkailijoiden toiminta on nimensäkin mukaisesti iloista seikkailua, aktiivista uusien asioiden kokeilua höystettynä sopivalla hyppysellisellä jännitystä. Pääset tarjoamaan nuorille elämyksiä, sekä seuraamaan ja tukemaan heidän kasvuaan yhdessä mukavan ja aktiivisen johtajaporukan kanssa. Vartioiden kokoukset pidetään iltaisin viikottain Kotikololla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi

Tarjoamme pestiin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua maksutta 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailijoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa seikkailijaosaston 12 aikuista sampoa.

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle:                vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:       2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus:    pikimmiten (syksyllä 2020)

Pestaaja:              Seikkailijaosaston johtaja Jussi Niinikoski @

4. Pestijohtaja 2021-2023

Lippukunta toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Yli 15-vuotiaat partiolaiset tekevät sovittuja vapaaehtoistöitä eli partiotermein pestejä. Pestit tuovat  pestiläiselle uutta kokemusta ja osaamista, mahdollistavat viikkotoiminnan, leirit, ja oikeastaan kaiken näkyvän ja näkymättömän hyvän mitä partio lapsille, nuorille ja ympäröivälle yhteiskunnalle tuottaa. Pesteissä tärkeää on tekemällä oppiminen, saatu tuki ja koulutus.

Pestijohtaja mahdollistaa pesteissä toimimisen. Pestikeskusteluja käyvät muut :-)  Lisätietoja jaakko.korteniemi (at) niittykarpat.fi.

Kenelle: jo hieman partiokokemusta hankkineelle partioaikuiselle eli yli 22-vuotiaalle PJPK:n käyneelle aikuiselle

Pestin kesto: 2 vuotta (2021-2023)

Pestin aloitus: 6/2021

Pestaaja: Lippukunnan varajohtaja Jaakko @ tai Make @

5. Projektijohtaja 2021-2023

Toimiva lippukunta pitää yhteisiä leirejä ja tekee erilaisia projekteja. Projektijohtaja koordinoi yhteisten leirien ja projektien järjestämistä ja huolehtii, että tekijöillä on mahdollisuudet onnistua omissa pesteissään.

Projektijohtaja mahdollistaa leiri- ja projektipesteissä toimimisen. Leirit ja projektit johtavat muut.

Lisätietoja jaakko.korteniemi (at) niittykarpat.fi.

Kenelle: jo hieman partiokokemusta hankkineelle partioaikuiselle eli yli 22-vuotiaalle PJPK:n käyneelle aikuiselle

Pestin kesto: 2 vuotta (2021-2023)

Pestin aloitus: 6/2021

Pestaaja: Lippukunnan varajohtaja Jaakko @ tai Make @

6. Vapaaehtoistyöntekijöiden johtajahuoltoa kehittävä ja siitä vastaava taikuri tai kaksi

Pidätkö iloisesta meiningistä ja tykkäätkö keksiä kaikenlaisia hullutuksia ja harrastuksia omaksi ja muiden päänmenoksi? Ehkä olet aina ajatellut, että partiota voisi harrastaa vieläkin hauskemmalla tavalla! Nyt se on mahdollista, sillä sinä saat sen aikaan! Tässä tehtävässä pääset ilahduttamaan lippukunnan noin 100 vapaaehtoistyöntekijää eli yli 15 vuotiaita, pestissä toimivia partiolaisia omilla kujeillasi. Tavoitteena on antaa lippukunnan vapaaehtoistyöntekijöille hyvän mielen lisäksi ideoita ja vinkkejä kokouksiin esimerkiksi askartelusta, ryhmäytymisestä, tai vaikkapa improvisaatiosta.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi sitä, että vierailet ikäkausiosastojen ryhmänjohtajien kokouksissa pyynnöstä järjestämässä ohjelmaa, tai autat järjestämään johtajahuolto-ohjelmaa Joneen. 

Aikatarve:  sovittavissa. Järjestämme hallituksen kokouksen noin 4 kertaa vuodessa, ja tämän lisäksi johtajaneuvoston noin 4 kertaa vuodessa, lisäksi osastot järjestävät omia kokouksiaa. Nämä ovat hyviä tilanteita tavoittaa vapaaehtoisia!

Kenelle:               yli 15- vuotiaille, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:       1-3 vuotta

Pestin aloitus:    sovittavissa

Pestaaja:              pestijohtaja Eija /pestit (at) niittykarpat.fi.

 

7. Toimittajia ja päätoimittaja lippukuntalehti Kuksaan

Lippukuntalehti Kuksa ilahduttaa lukijoitaan kolme kertaa vuodessa  -tai ilahduttaisi, jos sillä olisi toimitus. Päätoimittaja varmistaa lehden linjan ja että sovittu julkaisuaikatualu pitää nakittelemalla juttuaiheita lippukunnalle ja toimitukselle. Päätoimitus voi myös päättää tehdä lehteä jotenkin muutoin kuin perinteisenä lehtenä.  You choose!

Kuksan toimittajat koostavat juttuaihioista ne terävimmät ja timanttisimmat sisällöt Kuksaan – toimitus luo tyylin yhdessä!

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko noin kuukausi ennen (lehden) julkaisua. Aikatarpeeseen voi itse vaikuttaa. Suositellaan juttujen metsästämistä lippukunnan tapahtumissa.

Kenelle: Samoajille tai vanhemmille, jotka haluavat luoda sisältöjä ja vaikuttaa. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:      1-2 vuotta, myös muusta ajasta pesteissä sopia

Pestin aloitus:   pikimmiten

Pestaaja:              Viestintäjohtaja Petteri @

 

1.2 Piirileiri Hileen lippukuntapestit

Piirin talvileiri Hile järjestetään Taivalkosken Maijanlammella vuonna 2022. Lisätietoa leiristä:    http://www.hile2021.fi/

Leirilippukunnan johtajaparina toimivat Eppu ja Lykki etsivät 50 hengen leirilippukuntaan ikäkausivastaavia:

Seikkailijoiden ikäkausivastaava:

Huolehdit, että lippukunnan seikkailijat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja seikkailijoiden välillä. Kuulostelet leirin aikana seikkailijoiden ja johtajien tunnelmia. Tartut tarvittaessa toimeen ja härkää sarvista.  Nautit elämästä.

Tarpojaluotsi:

Huolehdit, että lippukunnan tarpojat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja tarpojien välillä. Kuulostelet leirin aikana tarpojien ja johtajien tunnelmia. Tarttuu ilvestä korvista. Nautit elämästä.

Samoajaluotsi:

Huolehdit, että lippukunnan samoajat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja samoajien välillä. Kuulostelet leirin aikana samoajien ja johtajien tunnelmia. Keität nokipannukahvit. Nautit elämästä.

Kenelle: Sinulle, joka tiedät miltä upea leirikokemus näyttää ja haluat jakaa sen tunnelman myös muille. Koska kyse on isosta tapahtumasta edellytämme, että olet partioaikuinen eli yli 22 -vuotias ja mielellään PJ-peruskurssin käynyt. 

Pestin aloitus:           viimeistään 2021 lopussa

Pestin kesto:             3-5kk 

Pestaaja:                    Jukka “Lykki” Maalo@  ja Eero “Eppu” Lumme @

——————————————————

Lippukunnan ulkopuolinen partiotoiminta:

Lippukunnan lisäksi partiossa voi toimia vapaaehtoisena myös piireissä tai  keskusjärjestön eli Suomen partiolaisten pesteissä.

* Pohjanmaan partiolaisten eli piirin pestit löytyvät täältä: http://www.pohjanmaa.partio.fi/avoimet-pestit

* Keskusjärjestön pestit täältä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit