Avoimet pestit

Tällä hetkellä avoinna olevat pestit (tarkempi kuvaus alla)

 • Niittykärppien yhteiset tapahtumapestit
  • 1.1 Myötäpäivät 2020 -matkanjohtaja sekä
  • 1.2 Myötäpäivittäjiä (viestintä)
  • 1.3 Jotoksen johtaja
  • 1.4 Lippukunnan kesäleirin Pökkelön johtaja ja staabi
 • Seikkailijaosaston johtaja 1/2020 alkaen (johtajapariksi Jussille)
 • Ohjelmajohtaja 1/2020 alkaen
 • Johtajahuoltotaikuri tai kaksi
 • Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille (10- ja 11-vuotiaat)
 • Toimittajia ja päätoimittaja Kuksaan
 • Aikuinen luotsi aloittavalle tarpojapoikavartiolle (s.2006)

 

Vapaaehtoiset mahdollistavat partiotoiminnan toimimalla monenlaisissa tehtävissä.  

Tällä sivulla kokoamme yhteen Niittykärppien avoimet pestit. Tutustu pesteihin ja löydä omasi!  Jos pienikin kipinä iskee ja huomaat pohtivasi – josko vaiko eikö – otathan yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan yleensä muokata tarpeen mukaan. Jos vapaaehtoistyö partiossa yleisesti ottaen kiinnostaa, mutta et löytänyt tästä mieleistä pestiä, ota yhteyttä pestit (at) niittykarpat.fi. niin jutellaan lisää!

 • Voit ilmoittaa kiinnostuksesi avoimiin pesteihin, ehdottaa pestiä, tai ilmoittautua lippukunnan vapaaehtoiseksi vaikkei sopivaa pestiä vielä tiedossa olisikaan.  Tarjoamme aina pesteihin tukea ja koulutusta!
 • Lisätietoa pesteistä löydät osiosta: Pestaus
 • Lippukunnan pestijohtajana toimii Eija Kangas. Pestiasioissa voit ottaa yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin p. 040-844 2196 sekä osoitteeseen pestit (at) niittykarpat.fi.
 • Pestilomakkeella ilmoitetaan kaikki pesteihin liittyvät muutokset tallennettavaksi jäsenrekisteriin. Pestilomake löytyy täältä: https://forms.gle/H2NkSzMzLpFp5gG17

——————————————————

LIPPUKUNNAN AVOIMET PESTIT:

 

 1. Osastojen yhteiset tapahtumat 

Nämä yksittäiset tapahtumat ovat usein erityisen hyviä Partionjohtaja peruskursseille tähtääville.

Tällä hetkellä etsinnässä on:

1.1 Myötäpäivät 2020 -matkanjohtaja on tilanteen tasalla ja homman ytimessä! Hän innostaa lippukunnan mukaan tapahtumaan yhdessä lippukunnan Myötäpäiväyhteyshenkilön Eijan kanssa, ja hoitaa käytännön järjestelyt: Järjestää lippukunnalle kuljetukset, johtaa matkuetta tapahtumassa, tutustuu huhti-toukokuussa julkaistavaan matkanjohtajaoppaaseen ja tietää aikataulut, vastaa osaltaan majoitusluokkien valvonnasta ja toimii tarvittaessa lippukunnan omien ryhmien varajohtajana.

Aikatarve: vaihteleva, muutama tunti/kk. Valmiiden ennakkotehtävien ohjaaminen ryhmille (eli viestintä) ja kyydin järjestäminen etukäteen.

Tuki: Niittykärppien johtoryhmä

Kenelle: yli 18-vuotiaalle

Pestin aloitus: pikimmiten, kuitenkin 2/2020 mennessä

Pestin kesto: 6/2020 saakka eli noin 5-7 kk

Pestaaja: Make

 

1.2 Myötäpäivittäjiä (Myötäpäivien lippukuntaviestintä)

Lippukuntien ryhmiä ja partiokavereita kutsutaan osallistumaan Myötäpäivien viestintään jo ennakkoon! Myötäpäivittäjäksi voi lähteä koko ryhmän voimin tai vaikkapa parhaan partiokaverin kanssa. Myötäpäivittäjänä suoritat annetun #KestäviäTekoja -haasteen koloillassa tai viikonloppuretkellä ja dokumentoit haasteen suorituksen Myötäpäivien Instagram-stooriin. Luvassa kutkuttavia haasteita ja mahdollisuus hauskaan palkintoon!

Hakuohje Myötäpäivittäjäksi: Lähetä Facebookissa (Myötäpäivät) tai Instagramissa (@myotapaivat) lyhyt esittelyvideo tai esittelyviesti. Kerro , mistä lippukunnasta olette, minkä ikäkauden ryhmä/henkilöt on kyseessä, sekä millaisia asioita odotatte Myötäpäiviltä. Myötäpäivittäjiä valitaan 5-10 ryhmää ja haasteet sijoittuvat keväälle 2020. Ajankohta sovitaan Myötäpäivittäjien aikatauluun sopivaksi ja haaste toimitetaan Myötäpäivittäjille 24 tuntia ennen sovittua suoritusajankohtaa. Tuu rohkeasti mukaan!

Pestaaja: Myötäpäivät 2020

1.3 Johtajapari Jotokselle

Jotos on lippukunnan omien märkämerkkien suorittamista mahdollistava retki tarpojille, samoajille ja vaeltajille! Retki on järjestetty yleensä toukokuussa, ja ohjelma on sisältänyt veden kanssa touhuilua kuten melomista, lauttojen tekemistä, ja retkeilyä, luonnossa olemista ja mukavaa yhdessäoloa sekä saunomista!

Aikatarve: 0-3 tuntia viikossa suunnittelukautena ja tapahtumaviikonloppu

Tuki: Tarpojaosaston johtaja ja luotsit

Kenelle: 2-3 vuoden samoajille, vaeltajille tai aikuisille

Pestin aloitus: viimeistään 2/2020

Pestin kesto: 2kk

Kysy lisää tarpojaosaston johtajilta: Mari Hurskainen ja Tiina Litola

Pestaaja: Tarpojaosaston johtaja

 

1.4 Lippukunnan kesäleirin Pökkelön johtajapari ja staabi

Koko kesän, ellei jopa koko kevään odotetuin viikko on heinäkuussa, kun lippukunta suuntaa legendaariselle kesäleillemme Pökkelölle. Leirillä syödään [?] ja majoitutaan  [?], ja kuvankauniin [?] maastoissa seikkaillaan [?] mukaan. Lisäksi ohjelmassa on [?], [?] ja tietenkin uintia!

Pökkelön johtoryhmän eli leiristaabin haku on nyt auki! Leiristaabi koostuu useimmiten johtajaparista sekä muonituksesta, ohjelmasta, huollosta vastaavista johtajista. Staabi täyttää ylläolevat aukot omien visioidensa mukaisesti ja saa työhönsä tarvitsemansa tuen. Kesällä 2019 lippukunnan kesäleirille osallistui 150 partiolaista.

Tuki: Niittykärppien johtoryhmä

Kenelle: Sinulle, joka tiedät miltä upea leirikokemus näyttää ja haluat jakaa sen tunnelman myös muille. Staabin jäsenten on oltava yli 18- vuotiaita, ja heillä tulee olla aimpaa kokemusta vähintään viikonlopun mittaisen tapahtuman johtamisesta. Koska kyse on isosta tapahtumasta edellytämme, että ainakin toinen leirin johtajista on partioaikuinen eli yli 22 vuotias ja PJ-peruskurssin käynyt.

Pestin aloitus: viimeistään 3/2020

Pestin kesto: 5kk

Pestaaja: Lippukunnan johtaja Make @ tai varajohtaja Jaakko @

 1. 2. Seikkailijaosaston johtaja 1,2010 alkaen (johtajapariksi Jussille)

Seikkailijaosaston johtaja on mahdollistaja – yhdessä johtajaparinsa Jussin kanssa! Nimittäin lippukunnan nuorimmille suunnatun viikkotoiminnan taustalla on vajaan parinkymmenen aktiivisen sampon joukko:  seikkailijaosaston johtajapari toimii muiden aikuisten apuna, tukena ja tsempparina.

Tehtävänä on varmistua siitä että seikkailijaosastolla sattuu ja tapahtuu: osaston yhteinen ohjelma suunnitellaan ja osaston tapahtumilla on vastaavat johtajat. Johtajapari kutsuu koolle osaston aikuisten johtajien eli sampojen kokoukset (noin 4-6 kertaa vuodessa) ja he toimivat tiedottajina niin muihin sampoihin päin kuin osaston äänitorvena muiden osastojen suuntaan osallistumalla lippukunnan hallituksen kokouksiin.

Tässä pestissä on etua siitä, että osaat suunnitella asioita eteenpäin ja seurata niiden edistymistä. Ikäkausiohjelman tuntemisesta on etua, samoin kuin kasvatustavoitteiden ja partiomenetelmän tuntemisesta. Varsinaisista tehtävänjaoista johtajapari voi sopia yhdessä. Tämä pesti on mainio mahdollisuus myös nuorelle aikuiselle!

Kenelle: yli 18-vuotiaalle Pj-Pk kurssin käyneelle tai sinne menevälle

Tuki: Ohjelmajohtaja ja muut sampot

Pestin kesto: 2 vuotta myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: 1, 2020

Pestaaja: Ohjelmajohtaja Ansku @

 1. Ohjelmajohtaja 

Ohjelmajohtaja vastaa lippukunnan partiokasvatuksesta eli toimii partiotyön ytimessä ja osastojen ikäkausiohjelmien tukena. Hän huolehtii siitä, että lippukunnan päätöksenteossa ja toiminnassa huomioidaan ikäkaudet ja kasvatustavoitteet. Ohjelmajohtaja koordinoi ikäkausien yhteistä toimintaa ja kannustaa ikäkausia ja johtajia toimimaan yhdessä. Ohjelmajohtaja on lippukunnan hallituksen ja johtoryhmän jäsen.

Nykyisen ohjelmajohtajamme Anskun 2-vuotinen pesti päättyy 1/2020, mikä on siten myös pestikapulan vaihtoajankohta. Ohjelmajohtajan valitsee lippukunnan johtajaneuvosto.

Kenelle: yli 22-vuotiaalle Pj-Pk kurssin käyneelle lippukunnan jäsenelle

Tuki: hallitus, johtoryhmä, tarvittaessa henkilökohtainen partiomentori, tuki Partiopiiriltä ja johtokolmikolle suunnatusta koulutuksesta

Pestin kesto: 2 vuotta

Pestin aloitus: 1, 2020

Pestaaja: Lippukunnanjohtaja Make @

 

 1. 4. Vapaaehtoistyöntekijöiden johtajahuoltoa kehittävä ja siitä vastaava taikuri tai kaksi

Pidätkö iloisesta meiningistä ja tykkäätkö keksiä kaikenlaisia hullutuksia ja harrastuksia omaksi ja muiden päänmenoksi? Ehkä olet aina ajatellut, että partiota voisi harrastaa vieläkin hauskemmalla tavalla! Nyt se on mahdollista, sillä sinä saat sen aikaan!

Tässä tehtävässä pääset ilahduttamaan lippukunnan noin 100 vapaaehtoistyöntekijää eli yli 15 vuotiaita, pestissä toimivia partiolaisia omilla kujeillasi. Tavoitteena on antaa lippukunnan vapaaehtoistyöntekijöille hyvän mielen lisäksi ideoita ja vinkkejä kokouksiin esimerkiksi askartelusta, ryhmäytymisestä, tai vaikkapa improvisaatiosta.

Aikatarve:  sovittavissa. Järjestämme hallituksen kokouksen noin 4 kertaa vuodessa, ja tämän lisäksi johtajaneuvoston noin 4 kertaa vuodessa, lisäksi osastot järjestävät omia kokouksiaa. Nämä ovat hyviä tilanteita tavoittaa vapaaehtoisia!

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 1-3 vuotta

Pestin aloitus: sovittavissa

Pestaaja: pestijohtaja Eija /pestit (at) niittykarpat.fi.

 

 1. Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille (10- ja 11-vuotiaat)

Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Etsimme sekä Lumikot (10-vuotiaat)  ja Hukat (11-vuotiaat) seikkailijaryhmille toista aikuista johtajaa viikkotoimintaan.

Seikkailijoiden toiminta on nimensäkin mukaisesti iloista seikkailua, aktiivista uusien asioiden kokeilua höystettynä sopivalla hyppysellisellä jännitystä. Pääset tarjoamaan nuorille elämyksiä, sekä seuraamaan ja tukemaan heidän kasvuaan yhdessä mukavan ja aktiivisen johtajaporukan kanssa.

Vartioiden kokoukset pidetään iltaisin viikottain Kotikololla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi

Tarjoamme pestiin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua maksutta 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailijoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa seikkailijaosaston 12 aikuista sampoa.

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: pikimmiten (syksyllä 2019)

Pestaaja: Seikkailijaosaston johtaja Mona Rintala @

 1. Toimittajia ja päätoimittaja lippukuntalehti Kuksaan

Lippukuntalehti Kuksa ilahduttaa lukijoitaan kolme kertaa vuodessa. Päätoimittaja varmistaa lehden linjan ja että sovittu julkaisuaikatualu pitää nakittelemalla juttuaiheita lippukunnalle ja toimitukselle.

Kuksan toimittajat koostavat juttuaihioista ne terävimmät ja timanttisimmat sisällöt Kuksaan – toimitus luo tyylin yhdessä!

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko noin kuukausi ennen lehden julkaisua. Aikatarpeeseen voi itse vaikuttaa. Suositellaan juttujen metsästämistä lippukunnan tapahtumissa.

Kenelle: Samoajille tai vanhemmille, jotka haluavat luoda sisältöjä ja vaikuttaa. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 1-2 vuotta, myös muusta ajasta pesteissä sopia

Pestin aloitus: pikimmiten (syksyllä 2019)

Pestaaja: Viestintäjohtaja Laura @

 1. Aikuinen luotsi aloittavalle tarpojapoikavartiolle (s.2006)

Tarpojaluotsi on aikuinen , joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa/vj-paria. Luotsi auttaa toiminnan suunnittelussa, mahdollistaa vartion retkeilyä ja eräpartio-ohjelman suorittamista, voi osallistua tarvittaessa viikkokokouksiin vartionjohtajan kanssa tai hänen sijaisenaan jne.

Aikatarve: 2-8 tuntia/kk. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme vartioiden ja/tai tarpojaosaston retkiä ja leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Tuki: Niittykärppien tarpojavartioiden vartionjohtajat ja luotsit kokoontuvat noin kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia ja suunnittelemaan yhteistä toimintaa vartionjohtajaneuvostossa (VJN). Muutkin aikuiset johtajat ovat mukana tarpojatouhuissa mm. Mafeking-tapaamisten ja PT-kisailun tukemisen kautta.

Kenelle: lähtökohtaisesti partioaikuiselle, mahdollisesti myös vaeltajalle (18-22 v),. PJ-peruskurssi ja kohtalaiset erätaidot plussaa. Ajokortti ja mahdollisuus käyttää autoa hyödyksi.

Pestin aloitus: elokuun 2019 lopussa.

Pestin kesto: 2 vuotta

Kysy lisää tarpojaosaston johtajalta ( = vastaavalta tarpojaluotsilta) Mari Hurskaiselta @, p. 050 480 5018 ,

Ps. Pohjanmaan partiolaiset järjestää luotsikursseja tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotsille säännöllisesti. Hyvä mahdollisuus saada eväitä & vertaistukea pestiin ja kasvattaa omaa verkostoa!

 

(Yhteystiedot löydät omalta välilehdeltä. @ nimen perässä tarkoittaa, että henkilöllä on sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@niittykarpat.fi)

——————————————————

 

Lippukunnan ulkopuolinen partiotoiminta:

Lippukunnan lisäksi partiossa voi toimia vapaaehtoisena myös piireissä tai  keskusjärjestön eli Suomen partiolaisten pesteissä.

* Pohjanmaan partiolaisten eli piirin pestit löytyvät täältä: http://www.pohjanmaa.partio.fi/avoimet-pestit

* Keskusjärjestön pestit täältä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit