Avoimet pestit

Tällä hetkellä avoinna olevat pestit (tarkempi kuvaus alla)

 • Niittykärppien yhteiset tapahtumapestit
  • Piirileiri Hileen pestit
 • Ryhmänjohtajapari eli Akela 1. vuoden sudenpentutytöille (Katajanmarjat)
 • Ryhmänjohtajapari eli akela Tupoksen sudenpentutytöille (Mesimarjat)
 • Ryhmänjohtajapari eli akela Tupoksen sudenpentupojille (Hirvet)
 • Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille (Kärpät ja Lumikot)
 • Aikuinen luotsi tarpojapoikavartioille (s.2006 ja 2007)
 • Viestintäjohtaja
 • Pestijohtaja
 • Vaeltajaosastonjohtaja
 • Johtajahuoltotaikuri tai kaksi
 • Toimittajia ja päätoimittaja Kuksaan

Vapaaehtoiset mahdollistavat partiotoiminnan toimimalla monenlaisissa tehtävissä.  

Tällä sivulla kokoamme yhteen Niittykärppien avoimet vapaaehtoistyöt eli pestit. Tutustu pesteihin ja löydä omasi!  Jos pienikin kipinä iskee ja huomaat pohtivasi – josko vaiko eikö – otathan yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan yleensä muokata tarpeen mukaan. Jos vapaaehtoistyö partiossa yleisesti ottaen kiinnostaa, mutta et löytänyt tästä mieleistä pestiä, ota yhteyttä pestit (at) niittykarpat.fi. niin jutellaan lisää!

 • Voit ilmoittaa kiinnostuksesi avoimiin pesteihin, ehdottaa pestiä, tai ilmoittautua lippukunnan vapaaehtoiseksi vaikkei sopivaa pestiä vielä tiedossa olisikaan.  Tarjoamme aina pesteihin tukea ja koulutusta! Suosittelemme lukemaan lisätietoa pesteistä osiosta: Pestaus
 • Lippukunnan pestijohtajana toimii Eija Kangas (2018-2020). Pestiasioissa voit ottaa yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin p. 040-844 2196 sekä osoitteeseen pestit (at) niittykarpat.fi.
 • Pestilomakkeella ilmoitetaan kaikki pesteihin liittyvät muutokset tallennettavaksi jäsenrekisteriin. Pestilomake löytyy täältä: https://forms.gle/H2NkSzMzLpFp5gG17

——————————————————————————————————————–

LIPPUKUNNAN AVOIMET PESTIT:

 1.2 Lippukunnan yhteiset tapahtumapestit

Nämä yksittäiset tapahtuma- ja projektipestit ovat usein erityisen hyviä Partiojohtaja peruskursseille tähtääville. Pj-harjoituspestit soveltuvat 18 vuotta täyttäneille vaeltajille tai aikuisille, muut pestit voivat olla mahdollisia yli 15-vuotiaille.

 • ei avoimia pestejä

 

1.2 Piirileiri Hileen lippukuntapestit

Piirin talvileiri Hile järjestetään Taivalkosken Maijanlammella vuonna 2022. Lisätietoa leiristä:    http://www.hile2021.fi/

Leirilippukunnan johtajaparina toimivat Eppu ja Lykki etsivät 50 hengen leirilippukuntaan ikäkausivastaavia:

Seikkailijoiden ikäkausivastaava:

Huolehdit, että lippukunnan seikkailijat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja seikkailijoiden välillä. Kuulostelet leirin aikana seikkailijoiden ja johtajien tunnelmia. Tartut tarvittaessa toimeen ja härkää sarvista.  Nautit elämästä.

Tarpojaluotsi:

Huolehdit, että lippukunnan tarpojat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja tarpojien välillä. Kuulostelet leirin aikana tarpojien ja johtajien tunnelmia. Tarttuu ilvestä korvista. Nautit elämästä.

Samoajaluotsi:

Huolehdit, että lippukunnan samoajat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan asiaankuuluvien varusteiden kanssa. Osallistut tarvittaessa leirilippukunnan johtajiston huvituksiin; vastaat tiedonkulusta johtajiston ja samoajien välillä. Kuulostelet leirin aikana samoajien ja johtajien tunnelmia. Keität nokipannukahvit. Nautit elämästä.

 

Kenelle: Sinulle, joka tiedät miltä upea leirikokemus näyttää ja haluat jakaa sen tunnelman myös muille. Koska kyse on isosta tapahtumasta edellytämme, että olet partioaikuinen eli yli 22 -vuotias ja mielellään PJ-peruskurssin käynyt. 

Pestin aloitus:           viimeistään 2021 lopussa

Pestin kesto:             3-5kk 

Pestaaja:                    Jukka “Lykki” Maalo@  ja Eero “Eppu” Lumme @

 

 

2. Sudenpentujen (1-3 luokkalaiset) johtajien pestit (akelat)

Tässä tehtävässä pääset osaksi iloista lapsilaumaa, joiden touhuista ei intoa puutu! Sudenpennut opettelevat partiomaista toimintaa: tutustuvat uusiin partioystäviin, harjoittelevat leikkien ja pienten tehtävien kautta sekä yhdessä toimimista ja muita uusia partiotaitoja. Sudenpentujen ryhmänjohtajasta eli Akelasta muodostuu usein merkittävä aikuinen sudenpennun elämään: voi olla että sudenpentu on laumansa mukana ensimmäistä kertaa leirillä tai yöretkellä, ja kaipaa sekä tukea, tsemppiä, rohkaisua että joskus rajojen asettamista sekä myös kiitosta reippaasta toiminnasta.

2.1 Akela 1. vuoden sudenpentutytöille (Katajanmarjat)

Alottavan sudenpentulauma etsii johtajapariksi Tiinalle ryhmänjohtajaa eli akelaa 7-vuotiaiden sudenpentujen viikkotoimintaan. Lauman kokoukset pidetään viikottain Kotikololla, aikatauluista on mahdollista sopia . Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta mutta siitä on toki etua. Sudenpentuohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi  Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun.

2.2 Ryhmänjohtajapari eli akela

  • Tupoksen sudenpentutytöille (Mesimarjat)
  • Tupoksen sudenpentupojille (Hirvet)
  • Kylän sudenpentutytöille (Kirsikat)

Tarjoamme akelan pesteihin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua viikonlopun mittaiselle akelakurssille, joka perehdyttää sinut 7-9-vuotiaiden sudenpentujen ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa sudenpentuosaston 15 aikuista akelaa.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle:                 vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita 

Pestin kesto:        2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus:      pikimmiten

Pestaaja:               Sudenpentuosaston johtajat eli ikäkausivastaavat Hanna Korteniemi @ ja Tiina Saukkoriipi-Haapala @

 

3. Sampoja parijohtajiksi 1. ja 2. vuoden seikkailijapojille (10- ja 11-vuotiaat)

Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli tavoite on että jokaisella säännöllisesti kokoontuvalla ryhmällä on vähintään kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Etsimme sekä Kärpät (10-vuotiaat) että Lumikot (11-vuotiaat) seikkailijaryhmille toista aikuista johtajaa viikkotoimintaan.

Seikkailijoiden toiminta on nimensäkin mukaisesti iloista seikkailua, aktiivista uusien asioiden kokeilua höystettynä sopivalla hyppysellisellä jännitystä. Pääset tarjoamaan nuorille elämyksiä, sekä seuraamaan ja tukemaan heidän kasvuaan yhdessä mukavan ja aktiivisen johtajaporukan kanssa. Vartioiden kokoukset pidetään iltaisin viikottain Kotikololla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.partio-ohjelma.fi

Tarjoamme pestiin koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja voit osallistua maksutta 2 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -iltaan, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailijoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen. Vertaistukea ja vinkkejä sinulle antaa seikkailijaosaston 12 aikuista sampoa.

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle:                vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:       2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus:    pikimmiten (syksyllä 2020)

Pestaaja:              Seikkailijaosaston johtaja Jussi Niinikoski @

 

4. Aikuinen luotsi tarpojapoikavartioille (pojat s.2006 ja s. 2007)

Tarpojaluotsi on aikuinen , joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa/vj-paria. Luotsi auttaa toiminnan suunnittelussa, mahdollistaa vartion retkeilyä ja eräpartio-ohjelman suorittamista, voi osallistua tarvittaessa viikkokokouksiin vartionjohtajan kanssa tai hänen sijaisenaan jne.

Aikatarve: 2-8 tuntia/kk. Viikkotoiminnan lisäksi järjestämme vartioiden ja/tai tarpojaosaston retkiä ja leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Tuki: Niittykärppien tarpojavartioiden vartionjohtajat ja luotsit kokoontuvat noin kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia ja suunnittelemaan yhteistä toimintaa vartionjohtajaneuvostossa (VJN). Muutkin aikuiset johtajat ovat mukana tarpojatouhuissa mm. Mafeking-tapaamisten ja PT-kisailun tukemisen kautta.

Kenelle:  lähtökohtaisesti partioaikuiselle, mahdollisesti myös vaeltajalle (18-22 v), käyty                 PJ-peruskurssi ja kohtalaiset erätaidot plussaa. Ajokortti ja mahdollisuus käyttää autoa hyödyksi.

Pestin aloitus:      elokuun 2020 lopussa.

Pestin kesto:         2 vuotta

Kysy lisää tarpojaosaston johtajalta (= vastaavalta tarpojaluotsilta) Tiina Litolalta @

Ps. Pohjanmaan partiolaiset järjestää luotsikursseja tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotsille säännöllisesti. Hyvä mahdollisuus saada eväitä & vertaistukea pestiin ja kasvattaa omaa verkostoa!

 

5. Viestintäjohtaja 2021-2022

Jos metsässä kaatuu puu ja kukaan ei ole kuulemassa, kuuluuko ääni? Entä jos meillä on partiotapahtuma josta kukaan ei tiedä mitään, onko meillä silloin tapahtumaa oikeastaan ollenkaan? Viestintä varmistaa että kaikki se hyvä työ mitä teemme lippukunnan sisällä näkyy ja kuuluu sekä lippukunnan jäsenille eli partiolaisille, partiolaisten vanhemmille ja lippukuntamme sidosryhmille. Viestintä vastaa myös muun muassa  lippukunnan nettisivuista, materiaalipankin ylläpidosta, sekä tuottaa, taittaa ja toimittaa monenlaisia aineistoja.

Hyvin hoidettuna saat viestinnän käytännön toteutuksesta paljon kokemusta ja mainion referenssin esimerkiksi tulevaan työnhakuun!

Edellytykset: reipas ote viestinnän ideointiin ja järjestämiseen, tapahtumamainontaan, tiedotukseen ja ryhmien johtajien lähestymiseen. WordPress osaamisesta on etua, mutta jos osaamista ei ole mutta intoa on senkin edestä niin tekemällä oppii. 

Tuki ja koulutus: tukea lippukunnanviestintään ja markkinointiin on saatavilla Suomen Partiolaisilta sekä partiopiiristä. Pestissä tukee lippukunnan johtoryhmä sekä Partiopiirin viestintäryhmä.  

Aikatarve:            vaihteleva, ja sovitettavissa itselle sopivaksi

Kenelle:                vaeltajalle tai aikuiselle (vaeltajalle aikuinen tuki olemassa)

Pestin kesto:       2 vuotta (2021-2022)

Pestin aloitus:    1,2021

Pestaaja:              Lippukunnan varajohtaja Jaakko @ tai Make @

 

6. Pestijohtaja 2021-2022

Lippukunta toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Yli 15-vuotiaat partiolaiset tekevät sovittuja vapaaehtoistöitä eli partiotermein pestejä. Pestit tuovat  pestiläiselle uutta kokemusta ja osaamista, mahdollistavat viikkotoiminnan, leirit, ja oikeastaan kaiken näkyvän ja näkymättömän hyvän mitä partio lapsille, nuorille ja ympäröivälle yhteiskunnalle tuottaa. Pesteissä tärkeää on tekemällä oppiminen, saatu tuki ja koulutus. Pestijohtaja mahdollistaa pesteissä toimimisen. Lisätietoja Eija/pestit (at) niittykarpat.fi.

Kenelle: jo hieman partiokokemusta hankkineelle partioaikuiselle eli yli 22-vuotiaalle PJ Pk.n käyneelle aikuiselle

Pestin kesto: 2 vuotta (2021-2022)

Pestin aloitus: 1,2021

Pestaaja: Lippukunnan varajohtaja Jaakko @ tai Make @

 

7. Vaeltajaosaston johtajapari

Miltä näyttää 2030 luvun vaeltajatoiminta Niittykärpissä? Jos sinulla on siitä kirkas visio ja ehkä vielä tiedossa hyvä tyyppi jonka kanssa viedä sitä eteenpäin, niin olet etsimämme tyyppi. Homman nimenä on innostaa aktiiviseen vaeltajatoimintaan eli sellaisiin projekteihin jotka vaeltajia itseään kiinnostaa – tehkää vaeltajatoiminnasta timanttista meininkiä!

Kenelle:               yli 18- vuotiaille

Pestin kesto:       1-3 vuotta

Pestin aloitus:    sovittavissa

Pestaaja:              ohjelmajohtaja Mari

 

8. Vapaaehtoistyöntekijöiden johtajahuoltoa kehittävä ja siitä vastaava taikuri tai kaksi

Pidätkö iloisesta meiningistä ja tykkäätkö keksiä kaikenlaisia hullutuksia ja harrastuksia omaksi ja muiden päänmenoksi? Ehkä olet aina ajatellut, että partiota voisi harrastaa vieläkin hauskemmalla tavalla! Nyt se on mahdollista, sillä sinä saat sen aikaan!

Tässä tehtävässä pääset ilahduttamaan lippukunnan noin 100 vapaaehtoistyöntekijää eli yli 15 vuotiaita, pestissä toimivia partiolaisia omilla kujeillasi. Tavoitteena on antaa lippukunnan vapaaehtoistyöntekijöille hyvän mielen lisäksi ideoita ja vinkkejä kokouksiin esimerkiksi askartelusta, ryhmäytymisestä, tai vaikkapa improvisaatiosta.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi sitä, että vierailet ikäkausiosastojen ryhmänjohtajien kokouksissa pyynnöstä järjestämässä ohjelmaa, tai autat järjestämään johtajahuolto-ohjelmaa Joneen. 

Aikatarve:  sovittavissa. Järjestämme hallituksen kokouksen noin 4 kertaa vuodessa, ja tämän lisäksi johtajaneuvoston noin 4 kertaa vuodessa, lisäksi osastot järjestävät omia kokouksiaa. Nämä ovat hyviä tilanteita tavoittaa vapaaehtoisia!

Kenelle:               yli 15- vuotiaille, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:       1-3 vuotta

Pestin aloitus:    sovittavissa

Pestaaja:              pestijohtaja Eija /pestit (at) niittykarpat.fi.

 

9. Toimittajia ja päätoimittaja lippukuntalehti Kuksaan

Lippukuntalehti Kuksa ilahduttaa lukijoitaan kolme kertaa vuodessa  -tai ilahduttaisi, jos sillä olisi toimitus. Päätoimittaja varmistaa lehden linjan ja että sovittu julkaisuaikatualu pitää nakittelemalla juttuaiheita lippukunnalle ja toimitukselle. Päätoimitus voi myös päättää tehdä lehteä jotenkin muutoin kuin perinteisenä lehtenä.  You choose!

Kuksan toimittajat koostavat juttuaihioista ne terävimmät ja timanttisimmat sisällöt Kuksaan – toimitus luo tyylin yhdessä!

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko noin kuukausi ennen (lehden) julkaisua. Aikatarpeeseen voi itse vaikuttaa. Suositellaan juttujen metsästämistä lippukunnan tapahtumissa.

Kenelle: Samoajille tai vanhemmille, jotka haluavat luoda sisältöjä ja vaikuttaa. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto:      1-2 vuotta, myös muusta ajasta pesteissä sopia

Pestin aloitus:   pikimmiten

Pestaaja:              Viestintäjohtaja Laura @

 

 

(Yhteystiedot löydät omalta välilehdeltä. @ nimen perässä tarkoittaa, että henkilöllä on sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@niittykarpat.fi)

 

——————————————————

Lippukunnan ulkopuolinen partiotoiminta:

Lippukunnan lisäksi partiossa voi toimia vapaaehtoisena myös piireissä tai  keskusjärjestön eli Suomen partiolaisten pesteissä.

* Pohjanmaan partiolaisten eli piirin pestit löytyvät täältä: http://www.pohjanmaa.partio.fi/avoimet-pestit

* Keskusjärjestön pestit täältä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit