Perhepartio

Perhepartiotoimintaan kuuluu vuosittain saatava orava-merkki. Ryhmä sopii yhdessä, milloin merkki saadaan ja mihin se kiinnitetään. Leireiltä ja retkiltä saadut merkit voidaan kiinnittää vaikkapa reppuun.

Perhepartiotoiminta on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen – mukaan saavat tulla vanhemmat, huoltajat, sisarukset, isovanhemmat, kummit tai vaikka naapurit. Tärkeää perhepartiossa on, että lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon ääressä. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti.

Jokaisella alle kouluikäisellä pitää olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Seikkailu, elämykset ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa partiota. Toimintaan ei tarvita erikoisia varusteita – säänmukaiset ulkoiluvaatteet riittävät.

Perhepartion tarkoituksena on tarjota entisille partiolaisille mahdollisuus palata takaisin partiotoimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat oman partiopolkunsa sudenpentuina seitsemän vuoden iässä. Perhepartio tarjoaa myös partiosta kiinnostuneille lapsiperheille paikan, jossa partioon voivat tutustua sekä lapset että aikuiset.

Perhepartio kokoontuu noin kerran kuussa. Kokoontumisista saa parhaiten tietoa liittymällä perhepartion facebook ryhmään http://www.facebook.com/groups/188524841218704/

tai seuraamalla Niittykärppien nettisivujen kalenteria.

Lisätietoja: Hanna Korteniemi p. 040 7406092,   hakorten(at)gmail.com, tai Riikka Kilpeläinen p. 0414392199, kilpelainen.rs(at)gmail.com

Jos mietit, millaista on tulla partioon aikuisena, ja onnistuuko partion harrastaminen koko perheellä, lukaise Katin tarina täältä:“Kymmenen päivää koko perheen voimin ummikkona partioleirillä?!”

Lisää perhepartiotoiminnasta voit lukea myös SP:n sivuilta.