Partioasu ja merkit

PARTIOASU

Partioasuun kuuluu partiopaita ja partiohuivi. Partiohuivia saat pitää annettuasi partiolupauksen. Partioasua voi käyttää vaikka joka kokouksessa! Jos olemme “edustamassa”, alaosaksi puetaan siistit, mielellään mustat/tummat housut tai hame. Hameen kanssa käytetään tummia sukkahousuja.

PARTIOPAITA

Niittykärppien partiopaita on lippukunnan omaa mallia. Paidat ommellaan käsityönä Limingassa. Tilaukset, kysymykset ja nouto suoraan paitojen ompelijalta. Ajoittain paitojen valmistuksessa on ruuhkaa. Tiedustele tilannetta Monalta ja tee tilaus ajoissa!

p. 040 5577 432.

Paidan hinta on 49 €.

Partiopaidan merkit voi ostaa Partiotoimistosta päivystysaikoina. Vasen hiha kertoo, mihin lippukuntaan, piiriin jne kuulut. Oikea hiha on ns. minä-hiha, johon voit kerätä ikäkauden aktiviteettimerkkejä, tapahtumamerkkeä ja tarpojaikäisestä ylöspäin myös Niittykärppien omia Eräpartiomerkkejä. Suomen Partiolaisten puku- ja merkkiohjeet

PARTIOHUIVI

Valmiin huivin hinta on 15€. Huivia on saatavilla myös hieman isompaa aikuisten kokoa, hinta on 16€. Huiveja on yleensä aina valmiina. Valmiiksi ommellun partiohuivin voi ostaa:

Mona Rintala, mona.rintala@niittykarpat.fi, p. 040 5577 432.

Muori/Waari -baretit

Baretteja saavat käyttää vain Muori- tai Waari-testin suorittaneet, samoajaikäiset tai sitä vanhemmat Niittykärpät. Lisätietoja M&W-toiminnasta.

OLKAPOLETIT

Polettimerkin tunnusväri kertoo osaston, jonka pestiä henkilö tekee. Niittykärppä voi kantaa yhtä polettimerkkiä kerrallaan, partiopaidan vasemmalla olkapäällä. Polettimerkin saa lainaan partiotoimistosta pestin ajaksi.
Aikuinen johtaja kantaa ainakin yhtä kultaista nauhaa pestipoletissaan. Toisen nauhan saa partiojohtajien peruskurssin käytyää. 3 nauhaa kertoo osastonjohtajan pestistä. Nuorten johtajien polettien hopeiset nauhat kertovat edistymisestä Mafekingillä.

Osasto, jossa johtaja tekee pestiään
Merkin pohjaväri
Sudenpennut keltainen
Seikkailijat oranssi
Tarpojat violetti
Samoajat vihreä
Vaeltajat ruskea
Tukiosasto tummansininen
Johtoryhmä punainen
Mafeking musta

NUOTIOVIITTA

Haluatko nuotioviitan? Se on tarkoitettu tarpojaikäisille ja sitä vanhemmille Niittykärpille.Oman nuotivoviitan ompelemalla voit myös saada vaikapa ensimmäisen Luovuusmerkkisi!

Saatavilla on materiaalipaketti, joka sisältää nuotioviittakankaat valmiiksi leikattuina, säilytyspussin sekä nuotioviitan tekoon ohjeen.

Kangas on tummansinistä, tuulta ja vettä pitävää, sisäpinnaltaan fleece. Ulkopinta on softshell-tyyppinen.

Pakettiin ei sisälly langat, nyörit tai muut kiinnittimet. Tarkoitus on, että nuotioviitta saa oman leimansa koristuksista ja nyörityksistä. Voit ommella vanhat merkit kiinni viittaan haluamaasi kohtaan.

Materiaalipaketin hinta on 28 euroa.

Paketin voi käydä ostamassa Makelta partiotoimistosta päivystysaikoina tai Monalta, p. 040 5577 432.