Partioasu ja merkit

PARTIOASU

Partioasuun kuuluu partiohuivi aina ja partiopaita ainakin alla luetelluissa tilanteissa. Partioasua voi käyttää vaikka joka kokouksessa, mutta sen unohtuminen/puuttuminen ei ole este osallistumiselle.

  • Leireillä partiopaitaa pidetään ainakin lipunnostossa, – laskussa ja iltanuotiolla.
  • Juhlavissa tilanteissa, kuten itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa tai partioparaatissa,  alaosaksi puetaan siistit, tummat housut tai hame ja tummat kengät.  Hameen kanssa käytetään tummia sukkahousuja. Paidan ja huivin on syytä olla hyvin silitettyjä.

Sudenpennuille ja perhepartiolaisille sopii partiopaidaksi mainiosti tummanvihreä/metsänvihreä tai muu yksivärinen collegepaita. Myös vanhemmat partiolaiset, joilla ei (vielä) ole partiopaitaa, voivat yllä kuvatuissa tilanteissa käyttää tummaa, yksiväristä, pitkähihaista yläosaa.

PARTIOHUIVI

 Partiohuivia saat pitää partiolupauksen annettuasi. Perhepartiolaisilla on oma huivi merkkinä Metsäjänis-ryhmään kuulumisesta.

Valmiin Niittykärppä-huivin hinta on 15€. Huivia on saatavilla myös hieman isompaa aikuisten kokoa, hinta on 16€. Huiveja on yleensä aina valmiina.

PARTIOPAITA

 

Niittykärppien partiopaidat ovat lippukunnan omaa mallia ja ne ommellaan käsityönä Limingassa. Paidan hinta on 49 €.

PARTIOPAIDAN JA -HUIVIN sekä partiomerkkien HANKKIMINEN

Niittykärppien partiopaidat ja huivit hankitaan nettikaupan avulla. Paidat valmistetaan vain tilauksesta ja ne noudetaan partiojohtaja Mona Rintalan kotoa Lintupuistosta. Nettikaupassa on LNK:n tuotteiden lisäksi tarjolla myös partiohenkisiä neuletuotteita sekä laadukkaita, edullisia villalankoja.

Partiopaidan merkkejä voi ostaa päivystysaikoina Kotikolon Partiotoimistosta tai Tupoksen Vanamolta. Voit hankkia useimpia niistä myös Scandinavian Outdoor Storen verkkokaupsta tai kivijalkamyymälöistä Helsingissä ja Tampereella.

PARTIOMERKIT

 Vasen hiha kertoo, mihin lippukuntaan, piiriin jne kuulut. Katso kuvaa!

Vaen tasku kertoo partiopolusta: siinä kannetaan mm. ikäkausien päätösmerkkejä ja merkkejä johtamiskoulutuksesta.

Viimeisintä tapahtumamerkkiä kannetaan oikean taskun yläpuolella.

Ikäkauden kangasmerkkiä kannetaan oikeassa hihassa. Oikea hiha on ns. minä-hiha, johon voit kerätä ikäkauden aktiviteettimerkkejä, tapahtumamerkkejä ja tarpojaikäisestä ylöspäin myös Niittykärppien omia Eräpartiomerkkejä.

Suomen Partiolaisten puku- ja merkkiohjeet

Partiomerkkihinnasto, Niittykärpät

Muori/Waari -baretit

Baretteja saavat käyttää vain Muori- tai Waari-testin suorittaneet, samoajaikäiset tai sitä vanhemmat Niittykärpät. Lisätietoja M&W-toiminnasta.

OLKAPOLETIT

Polettimerkin tunnusväri kertoo osaston, jonka pestiä henkilö tekee. Niittykärppä voi kantaa yhtä polettimerkkiä kerrallaan, partiopaidan vasemmalla olkapäällä. Polettimerkin saa lainaan partiotoimistosta pestin ajaksi.
Aikuinen johtaja kantaa yhtä kultaista nauhaa merkkinä ikäkausijohtajan koulutuksesta. Toisen nauhan saa partiojohtajien peruskurssin käytyään. 3 nauhaa kertoo osastonjohtajan pestistä. Hopeiset nauhat kertovat nuoren johtajan saamasta ryhmänohjaajakoulutuksesta.

Osasto, jossa johtaja tekee pestiään
Merkin pohjaväri
Sudenpennut keltainen
Seikkailijat oranssi
Tarpojat violetti
Samoajat vihreä
Vaeltajat ruskea
Tukiosasto tummansininen
Johtoryhmä punainen
Mafeking (tarpojat ja samoajat)
musta

NUOTIOVIITTA

Haluatko nuotioviitan? Se on tarkoitettu tarpojaikäisille ja sitä vanhemmille Niittykärpille.Oman nuotivoviitan ompelemalla voit myös saada vaikapa ensimmäisen Luovuusmerkkisi!

Saatavilla on materiaalipaketti, joka sisältää nuotioviittakankaat valmiiksi leikattuina, säilytyspussin sekä nuotioviitan tekoon ohjeen.

Kangas on tummansinistä, tuulta ja vettä pitävää, sisäpinnaltaan fleece. Ulkopinta on softshell-tyyppinen.

Pakettiin ei sisälly langat, nyörit tai muut kiinnittimet. Tarkoitus on, että nuotioviitta saa oman leimansa koristuksista ja nyörityksistä. Voit ommella vanhat merkit kiinni viittaan haluamaasi kohtaan.

Materiaalipaketin hinta on 28 euroa.

Paketin voi käydä ostamassa Makelta partiotoimistosta päivystysaikoina tai Monalta, p. 040 5577 432.