Mafeking, tarpojien ikäkausitapaaminen

Mafeking on 7-8. luokkalaisten Niittykärppien eli tarpojien yhteinen tapaaminen 6-8 kertaa vuodessa.

Mafekingin vastuujohtaja on Katja Forsström. Monet muutkin aikuiset johtajat kouluttavat Mafekingillä. Tarvitaan kokonainen lippukunta kasvattamaan partiolainen!

Mafekingin historiaa

Mafeking oli aiemmin Niittykärppien “vj-koulu”, jota käytiin koko yläkouluiän ajan. Ajat muuttuivat, toiminta muuttuu, mutta partioaate pysyy! Nyt kokeillaan sitä, että 1. vuoden samoajat pääsevät ROK:ille eli ryhmänohjaajakoulutukseen. ROK:ista vastaa samoajaluotsi Jukkis Pietilä.

Mafekingin poletit yms.

Hopeiset nauhat kertovat siitä, miten kauan polettimerkin (nuori) kantaja on käynyt Mafekingillä eli tarpojien ja samoajien koulutuksessa. Hopeista nauhaa voi kantaa niin mustalla Mafekingin pohjalla kuin osaston tunnusväriselläkin pohjalla.

Tunnus Mafeking-koulutus
musta osmonsolmu
2 kertaa Mafekingillä
musta poletti ilman nauhaa 4 kertaa Mafekingillä
 1 hopeinen nauha 6 kertaa Mafekingillä
2 hopeista nauhaa 8 kertaa Mafekingillä
2,5 nauhaa 2 vuotta Mafekingiä
3 hopeista nauhaa 2 vuotta Mafekingiä ja käytännön johtamistehtävät  (suunnittelen ja johdan vartion kokouksen sekä suunnittelen ja johdan iltaretken)

Kiva tietää

Niittykärppien johtamiskoulutuksen nimi “Mafeking” viittaa partioliikkeen perustajan, lordi Baden-Powellin aikaan aktiiviupseerina buurisodassa. Hän koulutti Mafekingin kaupungin ympäristön pojista korvaamattoman tärkeitä tiedustelijoita. Hän onnistui vetoamaan heidän tiedonhaluunsa mm. riemukkaan seikkailullisen toiminnan kautta.

Palattuaan Iso-Britanniaan hän kirjoitti Partiopojan kirjan, ja sitten tapahtumat lähtivätkin vyörymään. Ensimmäinen partioleiri järjestettiin koetarkoituksessa Brownsean saarella vuonna 1910. Suomeen partio rantautui 1917.