Mafeking, nuorten ryhmänjohtajakoulutus

Mafeking on 7-9. luokkalaisten Niittykärppien, eli tarpojien ja 1. vuoden samoajien, yhteinen tapaaminen 8 kertaa vuodessa.

Mafekingillä opitaan mm. ryhmänjohtamiseen tarvittavia taitoja ja ensiapua. Niittykärppien omat perinteet täydentävät Suomen Partiolaisten ohjelmaa tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäisille. Mafekingillä pukeudutaan partioasuun.

Mafekingin vastuujohtaja on Mari Hurskainen. Monet muutkin aikuiset johtajat kouluttavat Mafekingillä. Tarvitaan kokonainen lippukunta kasvattamaan partiolainen!

Mafekingin kalenteri

tammi
24
pe
Sudenhuuto 20 Ukuranperän urheilutalolla @ Urheilutalo
tammi 24 @ 18:00 – tammi 25 @ 16:00

Sudenhuuto 20 Ukuranperän urheilutalolla pe 24.1.2020-la 25.1.2020.

Retki on tarkoitettu seikkailija-, tarpoja-, samoaja- ja vaeltajapojille.

Leirillä suoritetaan perinteiset maastoleikki- ja eko-aims ammuntamerkit.

Retkikirje liitteenä!SUDENHUUTO 20

tammi
29
ke
Mafeking 5
tammi 29 @ 18:00 – 20:00
helmi
2
su
NRJ2 – Pönkän alueen Nuorten ryhmänjohtajien päivä
helmi 2 @ 12:30 – 16:30

NRJ2 – Pönkän alueen nuorten ryhmänjohtajien päivä

Hauska ja hyödyllinen päivä tarpojien vartionjohtajina sekä akeloiden & sampojen apuna oleville samoajille ja 2. vuoden tarpojille

Järjestäjänä Kempeleen Samposet.

Kuksa-linkki ilmoittautumista varten ja lisätietoa tulossa pian!

helmi
12
ke
Mafeking 6
helmi 12 @ 18:00 – 20:00
maalis
18
ke
Mafeking 7
maalis 18 @ 18:00 – 20:00

 

Mafekingin poletit yms.

Hopeiset nauhat kertovat siitä, miten kauan polettimerkin (nuori) kantaja on käynyt Mafekingillä eli tarpojien ja samoajien koulutuksessa. Hopeista nauhaa voi kantaa niin mustalla Mafekingin pohjalla kuin osaston tunnusväriselläkin pohjalla.

Tunnus Mafeking-koulutus
musta osmonsolmu
2 kertaa Mafekingillä
musta poletti ilman nauhaa 4 kertaa Mafekingillä
 1 hopeinen nauha 6 kertaa Mafekingillä
2 hopeista nauhaa 8 kertaa Mafekingillä
2,5 nauhaa 2 vuotta Mafekingiä
3 hopeista nauhaa 2 vuotta Mafekingiä ja käytännön johtamistehtävät  (suunnittelen ja johdan vartion kokouksen sekä suunnittelen ja johdan iltaretken)
2 hopeista ja 1 kultainen nauha 3 vuotta Mafekingiä ja vaativammat johtamistehtävät  (johdan yöretken, koulutan Mafekingillä, toimin kouluttajana rastilla ja johdan yhdessä parin kanssa lippukunnan tilaisuuden)

Kiva tietää

Niittykärppien johtamiskoulutuksen nimi “Mafeking” viittaa partioliikkeen perustajan, lordi Baden-Powellin aikaan aktiiviupseerina buurisodassa. Hän koulutti Mafekingin kaupungin ympäristön pojista korvaamattoman tärkeitä tiedustelijoita. Hän onnistui vetoamaan heidän tiedonhaluunsa mm. riemukkaan seikkailullisen toiminnan kautta.

Palattuaan Iso-Britanniaan hän kirjoitti Partiopojan kirjan, ja sitten tapahtumat lähtivätkin vyörymään. Ensimmäinen partioleiri järjestettiin koetarkoituksessa Brownsean saarella vuonna 1910. Suomeen partio rantautui 1917.