Mafeking, nuorten ryhmänjohtajakoulutus

Mafeking on 7-9. luokkalaisten Niittykärppien, eli tarpojien ja 1. vuoden samoajien, yhteinen tapaaminen 8 kertaa vuodessa.

Mafekingillä opitaan mm. ryhmänjohtamiseen tarvittavia taitoja ja ensiapua. Niittykärppien omat perinteet täydentävät Suomen Partiolaisten ohjelmaa tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäisille. Mafekingillä pukeudutaan partioasuun.

Mafekingin vastuujohtaja on Mari Hurskainen. Monet muutkin aikuiset johtajat kouluttavat Mafekingillä. Tarvitaan kokonainen lippukunta kasvattamaan partiolainen!

Mafekingin kalenteri

huhti
8
ke
Partiotoimiston päivystys puhelimitse Koronaviruksen vuoksi @ Partiotoimisto, Kotikolo
huhti 8 @ 14:00 – 16:00

Hei!

Ota tarvittaessa yhteyttä puhelimella 044 752 1223.

huhti
15
ke
Partiotoimiston päivystys puhelimitse Koronaviruksen vuoksi @ Partiotoimisto, Kotikolo
huhti 15 @ 14:00 – 16:00

Hei!

Ota tarvittaessa yhteyttä puhelimella 044 752 1223.

Make

huhti
22
ke
Päivystystä ei ole @ Partiotoimisto, Kotikolo
huhti 22 @ 14:00 – 16:00
huhti
29
ke
Partiotoimiston päivystys puhelimitse @ Partiotoimisto, Kotikolo
huhti 29 @ 14:00 – 16:00
touko
6
ke
Maken kevään viimeinen Mafecafe/ Päivystys @ Partiotoimisto, Kotikolo
touko 6 @ 15:00 – 17:00

 

Mafekingin poletit yms.

Hopeiset nauhat kertovat siitä, miten kauan polettimerkin (nuori) kantaja on käynyt Mafekingillä eli tarpojien ja samoajien koulutuksessa. Hopeista nauhaa voi kantaa niin mustalla Mafekingin pohjalla kuin osaston tunnusväriselläkin pohjalla.

Tunnus Mafeking-koulutus
musta osmonsolmu
2 kertaa Mafekingillä
musta poletti ilman nauhaa 4 kertaa Mafekingillä
 1 hopeinen nauha 6 kertaa Mafekingillä
2 hopeista nauhaa 8 kertaa Mafekingillä
2,5 nauhaa 2 vuotta Mafekingiä
3 hopeista nauhaa 2 vuotta Mafekingiä ja käytännön johtamistehtävät  (suunnittelen ja johdan vartion kokouksen sekä suunnittelen ja johdan iltaretken)
2 hopeista ja 1 kultainen nauha 3 vuotta Mafekingiä ja vaativammat johtamistehtävät  (johdan yöretken, koulutan Mafekingillä, toimin kouluttajana rastilla ja johdan yhdessä parin kanssa lippukunnan tilaisuuden)

Kiva tietää

Niittykärppien johtamiskoulutuksen nimi “Mafeking” viittaa partioliikkeen perustajan, lordi Baden-Powellin aikaan aktiiviupseerina buurisodassa. Hän koulutti Mafekingin kaupungin ympäristön pojista korvaamattoman tärkeitä tiedustelijoita. Hän onnistui vetoamaan heidän tiedonhaluunsa mm. riemukkaan seikkailullisen toiminnan kautta.

Palattuaan Iso-Britanniaan hän kirjoitti Partiopojan kirjan, ja sitten tapahtumat lähtivätkin vyörymään. Ensimmäinen partioleiri järjestettiin koetarkoituksessa Brownsean saarella vuonna 1910. Suomeen partio rantautui 1917.