Koulutuskalenteri 2020

Tietoa Partiopiirien järjestämistä koulutuksista löytyy täältä. Alla listattuna Pohjanmaan partiolaisten järjestämiä kursseja vuodelle 2020-2021 (tilanne 17.8.2020)

 

 

Syyskuu 2020

 
6.9.2020 klo 17:30-20:00 TEAMS

SP Welcome to scouting

Searching for a new hobby? Welcome to Scouting is an introductory one evening online course to the traditions, scout method, age groups and scout terminology. The course is open for any adult interested in scouting. Read more!
 
13.9. – 18.10.2020 Oulu

Monikulttuurinen ohjaajakoulutus (MOK)

MOK-koulutus on kaikille ryhmänjohtajille suunnattu moninaisuus- ja viestintäkoulutus jossa kehität viestintätaitojasi, moninaisten ryhmien johtamisosaamistasi,  harjoittelet tunnistamaan ryhmässäsi olevat yksilöt ja ryhmädynamiikkaan vaikuttavat tekijät. Lue lisää ja ilmoittaudu!
 
 
15.9–15.12.Monimuotokurssi

PP- Johtokolmikko monimuotokurssi #5 – VIP: 15.8.

Toista kertaa järjestettävä Johtokolmikko monimuotokoulutus sisältää erilliset lippukunnanjohtaja-, pesti- ja ohjelmajohtajakoulutukset. Monimuotokurssissa koulutusrupeamat tapahtuvat etäkoulutuksina (esim. Skypellä), itsenäisenä verkko-opiskeluna ja yhden päivän tapaamisena . Johtokolmikkokoulutus on tarkoitettu käytäväksi partiojohtajaperuskurssin jälkeen. Osa koulutuksesta toteutetaan kaikkien kolmen kurssin kanssa yhdessä, osa pestinmukaiseen ryhmiin jakautuneena. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
18.9–15.11. Kannus

PP-Partiojohtajien peruskurssi #32 – VIP: 31.8.

1-osa 18. – 20.9. Piirin keskiosa 2-osa 13. – 15.11. Piirin keskiosa Partiojohtajien peruskurssi antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Kurssin ytimessä on partiomenetelmä: harjoitellaan käytännössä,tehdään asioita ryhmässä, keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia. Pj-peruskurssit ovat leirimuotoisia, mikäli ei toisin ilmoiteta. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
26.–27.9.Piirin keskiosa

PP- Luotsikurssi – VIP: 1.9.

Luotsikurssi on tarkoitettu lippukunnissa tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotseina toimiville tai sellaiseksi aikoville. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee tarpoja-, samoaja- tai vaeltajavartion vartionjohtajaa tehtävissään. Hän auttaa toiminnan suunnittelussa, on läsnä silloin kun tarvitaan ja toteuttaa vaativampia ohjelma-aktiviteetteja. Koulutuksessa keskitytään oman pestin mukaiseen ikäkauteen sekä luotsin rooliin. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
Lokakuu 2020
 
3.–4.10. Haukipudas 

PP- Akela- ja sampokurssi – VIP: 1.9.

Kurssi on tarkoitettu aikuisille sudenpentulauman ja seikkailijajoukkueen johtajille. Kurssille osallistuvan tulee täyttää vähintään 18 vuotta kurssin järjestämisvuoden aikana. ryhmän johtajana ja ymmärtää lapsen/nuoren kehitysvaiheita. Saat vinkkejä ja apua ohjelman toteuttamiseen, toiminnan turvallisuutta unohtamatta, niin yksittäisessä kokouksessa, retkellä kuin koko ikäkauden aikana sekä lauman/joukkueen ohjaamiseen liittyvissä haasteissa. Kurssilla pääset itse virkistymään ja saat vaihtaa ajatuksia, ideoita sekä kokemuksia muiden sudenpentu- ja seikkailijajohtajien kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
3.10.Oulu 

PP- Ko-Gi-ohjaajakoulutus – VIP: 1.9.

Kiinnostaako Sinua partiojohtajan jatkokurssin (Ko-Gi) kurssilaisen ohjaaminen? Haluatko olla tukemassa osaltasi ikimuistoisen koulutuksen läpikäyntiä?   Jos vastasi kyllä, lue tämä!   Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

3.10. klo 10.00-12.00 Oulu

Joulukamppanjapäällikkökoulutus 

Erikseen sovituille henkilöille.

 
9.–11.10.Oulun seutu

PP-Retkeilyn peruskurssi (ET1) – VIP: 15.9.

Retkeilynperuskurssi soveltuu erityisesti tarpojille ja samoajille, mutta myös sitä vanhemmille partiolaisille, jotka haluavat oppia eräretkeilyn perustaitoja.  Lue lisää ja ilmoittaudu!

 
23.10. – 25.10.2020 Oulu

PP – Partiotaitokilpailijen järjestämiskurssi – VIP 6.10.

Kuinka kisoista saadaan sellaiset, että niistä kerrotaan vielä usean vuoden jälkeenkin? Kurssilla opit miten partiotaitokilpailut järjestetään hyvin. Lue lisää ja ilmoittaudu!
 
 
24.–25.10. Lapua

PP- Akela- ja sampokurssi

Kurssi on tarkoitettu aikuisille sudenpentulauman ja seikkailijajoukkueen johtajille. Kurssille osallistuvan tulee täyttää vähintään 18 vuotta kurssin järjestämisvuoden aikana. Koulutus antaa valmiuksia toimia 7-12 vuotiaista koostuvan ryhmän johtajana ja ymmärtää lapsen/nuoren kehitysvaiheita. Saat vinkkejä ja apua ohjelman toteuttamiseen, toiminnan turvallisuutta unohtamatta, niin yksittäisessä kokouksessa, retkellä kuin koko ikäkauden aikana sekä lauman/joukkueen ohjaamiseen liittyvissä haasteissa. Kurssilla pääset itse virkistymään ja saat vaihtaa ajatuksia, ideoita sekä kokemuksia muiden sudenpentu- ja seikkailijajohtajien kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Marraskuu 2020

PP- Partiojohtajaperuskurssi #33, monimuotoinen

Partiojohtajien peruskurssi antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Kurssin ytimessä on partiomenetelmä: harjoitellaan käytännössä, tehdään asioita ryhmässä, keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia. Lue lisää ja ilmoittaudu!

21.11. – 22.11.2020 Oulu

PP- Partiolaisten ensiavun peruskurssi VIP 15.10

Kurssilla käydään läpi hätäensiapu (eli vakavien henkeä uhkaavien tilanteiden ensiapu), sairaskohtaukset ja tavallisimmat partiovammat. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Joulukuu 2020

31.12.2020 – 29.8.2021

Ko-Gi 137: Pääsiäiskurssi – VIP Tarkista partio.fi/kogi

Tässäpä aikuisille suunnattu monimuotokurssi! Ko-Gi:lle eli partiojohtajan jatkokurssille voivat osallistua peruskurssin käyneet partiojohtajat. Keskustele ilmoittautumisesta ensin Maken kanssa. Kurssiin liittyy Ko-Gi työ ja kurssilaiselle osoitetaan oma Ko-Gi ohjaaja. Lisätietoa kurssista täältä!

 

 

Huhtikuu 2021

 

1.4. – 23.6.2021

Ko-Gi 141: Purjehtiva kurssi (kaksikielinen)

Lue lisää ja ilmoittaudu!