Koulutuskalenteri 2020

Tietoa Partiopiirien järjestämistä koulutuksista löytyy täältä. Alla listattuna Pohjanmaan partiolaisten järjestämiä kursseja vuodelle 2020 (tilanne 5.1.2020)

Tammikuu 2020

20.1–31.5.Monimuotokurssi

PP- Johtokolmikko monimuotokurssi #3

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Johtokolmikko monimuotokoulutus sisältää erilliset lippukunnanjohtaja-, pesti- ja ohjelmajohtajakoulutukset. Monimuotokurssissa koulutusrupeamat tapahtuvat etäkoulutuksina (esim. Skypellä), itsenäisenä verkko-opiskeluna ja yhden päivän tapaamisena. Lue lisää!

28.1.Oulu

PP – Partiolaisten Hätä ensiapukurssi

Hätä ensiapukurssilla kerrataan ja harjoitellaan tajuttoman hoitoa sekä elintoimintojen seuraamista. Treenataan käytännössä elvytystä aikuiselle, lapselle ja vauvalle sekä tutustutaan defibrillaattorin käyttöön. Lue lisää!

Helmikuu 2020

7.–9.2.Ilmajoki

PP – Partiotaitokilpailuiden järjestämiskurssi

Partiotaitokilpailuiden järjestämiskurssi Koulutus sisältää kaksi vaihtoehtoista koulutusta:  Järjestelytoimikuntakoulutus (perjantai-sunnuntai) Rastipäällikkökoulutus (lauantai-sunnuntai) Järjestelytoimikuntakoulutus Kurssi antaa valmiudet toimia Pohjanmaan Partiolaisten kilpailujen järjestelytoimikunnassa. Lue lisää!

14.–16.2.Kälviä

PP – Ensiavun maastokurssi

Kurssilla oppiminen ja majoittuminen tapahtuu maasto-olosuhteissa. Kurssilla käytetään tekemällä oppimisen metodia eli sisältää hyvin vähän luentoja. Opetus sisältää vammamaskeerausta ja ensiapuharjoitusten suunnittelua. Lue lisää!

15.–16.2.Muhos

PP- Johtokolmikkokurssi #4

Kolmatta kertaa järjestettävä Johtokolmikkokoulutus sisältää erilliset lippukunnanjohtaja-, pesti- ja ohjelmajohtajakoulutukset. Johtokolmikkokoulutus on tarkoitettu käytäväksi partiojohtajaperuskurssin jälkeen. Lue lisää!

Huhtikuu 2020

9.–13.4.Utajärvi

PP-Partiojohtajien peruskurssi #31

Partiojohtajien peruskurssi antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Lue lisää!

Kesäkuu 2020

12.–14.6.Oulu

PP Tervetuloa partioon ja Tervetuloa partioon palaajat

Terppa (Tervetuloa partioon) ja TePaPa (Tervetuloa partioon palaajat) kurssi järjestetään Myötäpäivien yhteydessä Oulussa. Lue lisää!

Syyskuu 2020

15.9–15.12.Monimuotokurssi

PP- Johtokolmikko monimuotokurssi #5

Toista kertaa järjestettävä Johtokolmikko monimuotokoulutus sisältää erilliset lippukunnanjohtaja-, pesti- ja ohjelmajohtajakoulutukset. Monimuotokurssissa koulutusrupeamat tapahtuvat etäkoulutuksina (esim. Skypellä), itsenäisenä verkko-opiskeluna ja yhden päivän tapaamisena . Johtokolmikkokoulutus on tarkoitettu käytäväksi partiojohtajaperuskurssin jälkeen. Osa koulutuksesta toteutetaan kaikkien kolmen kurssin kanssa yhdessä, osa pestinmukaiseen ryhmiin jakautuneena. Lue lisää!

18.9–15.11.Piirin keskiosa

PP-Partiojohtajien peruskurssi #32

1-osa 18. – 20.9. Piirin keskiosa 2-osa 13. – 15.11. Piirin keskiosa Partiojohtajien peruskurssi antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Kurssilla tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Kurssin ytimessä on partiomenetelmä: harjoitellaan käytännössä,tehdään asioita ryhmässä, keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia. Pj-peruskurssit ovat leirimuotoisia, mikäli ei toisin ilmoiteta. Lue lisää!

26.–27.9.Piirin keskiosa

PP- Luotsikurssi

Luotsikurssi on tarkoitettu lippukunnissa tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotseina toimiville tai sellaiseksi aikoville. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee tarpoja-, samoaja- tai vaeltajavartion vartionjohtajaa tehtävissään. Hän auttaa toiminnan suunnittelussa, on läsnä silloin kun tarvitaan ja toteuttaa vaativampia ohjelma-aktiviteetteja. Koulutuksessa keskitytään oman pestin mukaiseen ikäkauteen sekä luotsin rooliin. Lue lisää!

Lokakuu 2020
3.–4.10.Piirin pohjoisosa

PP- Akela- ja sampokurssi

Kurssi on tarkoitettu aikuisille sudenpentulauman ja seikkailijajoukkueen johtajille. Kurssille osallistuvan tulee täyttää vähintään 18 vuotta kurssin järjestämisvuoden aikana. ryhmän johtajana ja ymmärtää lapsen/nuoren kehitysvaiheita. Saat vinkkejä ja apua ohjelman toteuttamiseen, toiminnan turvallisuutta unohtamatta, niin yksittäisessä kokouksessa, retkellä kuin koko ikäkauden aikana sekä lauman/joukkueen ohjaamiseen liittyvissä haasteissa. Kurssilla pääset itse virkistymään ja saat vaihtaa ajatuksia, ideoita sekä kokemuksia muiden sudenpentu- ja seikkailijajohtajien kanssa. Lue lisää!

3.10.Piirin pohjoisosa

PP- Ko-Gi-ohjaajakoulutus

Kiinnostaako Sinua partiojohtajan jatkokurssin (Ko-Gi) kurssilaisen ohjaaminen? Haluatko olla tukemassa osaltasi ikimuistoisen koulutuksen läpikäyntiä?   Jos vastasi kyllä, lue tämä!   Lue lisää 

9.–11.10.Piirin pohjoisosa

PP-Partiokouluttajakoulutus

Partiokouluttajakurssilla on tavoitteena kehittää kouluttajataitoja, jotta voisit paremmin kouluttaa lippukunnan tai piirin kursseilla.  Kurssilla harjoitellaan ja arvioidaan ihan oikeasti kouluttamista eli koulutusrupeamien toteuttamista. Näitä käsitellään nimenomaan partion näkökulmasta. Lisäksi paneudutaan siihen miksi, mitä ja miten koulutetaan partiossa, erityisesti unohtamatta arvopohjaa. Kurssille ennakkovaatimuksena on suoritettu partiojohtajien peruskurssi. Lue lisää 

24.–25.10.Piirin etelä/keskiosa

PP- Akela- ja sampokurssi

Kurssi on tarkoitettu aikuisille sudenpentulauman ja seikkailijajoukkueen johtajille. Kurssille osallistuvan tulee täyttää vähintään 18 vuotta kurssin järjestämisvuoden aikana. Koulutus antaa valmiuksia toimia 7-12 vuotiaista koostuvan ryhmän johtajana ja ymmärtää lapsen/nuoren kehitysvaiheita. Saat vinkkejä ja apua ohjelman toteuttamiseen, toiminnan turvallisuutta unohtamatta, niin yksittäisessä kokouksessa, retkellä kuin koko ikäkauden aikana sekä lauman/joukkueen ohjaamiseen liittyvissä haasteissa. Kurssilla pääset itse virkistymään ja saat vaihtaa ajatuksia, ideoita sekä kokemuksia muiden sudenpentu- ja seikkailijajohtajien kanssa. Lue lisää!