Niittykärppien Etäpartiomerkki

Mikä Etäpartiomerkki?

Partiotoiminnan lähitapaamiset ovat tauolla koronaviruksen vuoksi. Tarjoamme lippukunnassa etäpartiotoimintaa ja mahdollisuutta tavoitella lippukunnan omaa Etäpartiomerkkiä. Tarkoituksena on kannustaa partioharrastuksen jatkumiseen jokaisen perheen oman tilanteen ja voimavarojen mukaisesti. Lisätietoa Limingan Niittykärppien etäpartiotoiminnasta löydät näiltä sivuilta! Kun ajatus Etäpartiopassista koronatilanteen hurjistuessa heräsi, huomasimme jossain vaiheessa, että samaa ajateltiin muuallakin. SP:n etäpartiopassit löytyvät täältä, mutta vain LNK:n passin tekemällä voit tienata itsellesi Niittykärppien hienon Etäpartiomerkin!

Tulosta Niittykärppien Etäpartiopassi sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille: Etäpartiopassi SUSETA Tulosta Niittykärppien Etäpartiopassi samoajille, vaeltajille ja aikuisille: Etäpartiopassi SAVAAI

Miten Etäpartiopassia käytetään?

Tulosta oman ikäkautesi/lapsesi ikäkauden Etäpartiopassi. Huomaa, että pdf-tiedosto on kaksisivuinen. (Kannattaa tulostaa kaksipuoleisena.) Valitse jokin tehtävä ja tee se. Merkitse päivämäärä, jona sait tehtävän valmiiksi.  Tällä sivulla on vinkkejä passin tehtävien suoritukseen ja vaihtoehtoisia tehtäviä kuhunkin tehtäväryhmään. Jos valitset nettitehtävän, kirjoita se itse Etäpartiopassin taustapuolelle. Kysy lisää oman ryhmäsi johtajalta!  Voitte kenties ideoida ja  suunnitella tehtävien tekotapaa yhdessä ja jakaa tuotoksianne etänä.

Miten Etäpartiomerkin saa?

Tehtyäsi vähintään yhden tehtävän kustakin tehtäväryhmästä saat ainutlaatuisen Etäpartiomerkin kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan taas alkaessa. Kaikkien Etäpartiopassin palauttaneiden kesken arvotaan myös palkintoja.

Vinkkejä Etäpartiopassin tehtävien suoritukseen

Osa näistä vinkeistä auttaa sinua pääsemään alkuun passiin merkittyjen tehtävien tekemisessä. Osa on vaihtoehtoisia tehtäviä. Niiden edessä on tunnus netti. Sivua päivitetään koko etäpartiokauden ajan. Jos sinulla on etäpartiotoimintavinkki, jonka haluaisit jakaa tällä sivulla muiden kanssa, lähetä se meille nettisivujen palautelomakkeen kautta. Laita viestin alkuun sana Etäpartiovinkki.

1. Huusholli

netti Opettele uusi kodinhoitotaito. Se voi olla vaikkapa ikkunanpesu, pakasteen sulattaminen tai pyöränrenkaan korjaus.

2. Ihimissuhteet/Minä ja muut

Ilahduta sukulaista tai ystävää kortilla. Limingan seurakunnan pääsiäiskalenterin ensimmäisestä luukusa paljastui hienoja pääsiäiskorttivinkkejä. https://www.liminganseurakunta.fi/tule-mukaan/paasiaiskalenteri/luukku-1

3. Kulttuuri

Kotikaranteenissa on mukava saada vähän vaihtelua. Lue perheenjäsenillesi tarina, tai tee pieni näytelmä jonkin tutun tarinan pohjalta. netti  Opettele sirkustaitoja. Voit osallistua Lasten ja nuorten säätiön jonkkakonehaasteeseen IG:ssä: @lastenjanuortensaatio. Ohjeet yli 100 sirkusharjoitteeseen löydät täältä

4. Käjentaijjot

Ompele partiomerkkejä kiinni partioasusteeseen. Hyvät ohjeet löydät esim. täältä: https://www.partio.fi/partiomedia/nain-ompelet-partiomerkin. Voit ommella merkkejä partiopaitaasi. Ohjeita löydät täältä: https://niittykarpat.fi/ohjeet-ja-lomakkeet/partioasu-ja-merkit/ Jo käytöstä poistamiasi merkkejä voit ommella nuotioviittaan. Tarpojat ja sitä vanhemmat voivat ostaa nuotioviitan materiaalipaketin. Selvitämme, miten se onnistuu Partiotoimiston ollessa suljettuna.

5. Vihiriä Lippu

netti Osallistu Luonto-Liiton kevätseurantaan. Seurannan kohteena on yhteensä 41 lajia! http://www.kevatseuranta.fi/ ja http://www.kevatseuranta.fi/tulostettava-lomake-lapsille/ netti Istuta rairuohoa pääsiäiseksi. Askartele koristeeksi pupu, jolla on partiohuivi kaulassa. netti Osallistu Pelasta pörriäinen -kampanjaan.

6. Itteilimasu

Piirrä kuva tai sarjakuva laumastasi, joukkueestasi tai vartiostasi. Piirrä sarjakuva lemmikkisi päivästä ja jaa se partioryhmäsi jäsenten kanssa. netti Lue eristäytymisvinkkkejä 80 päivää autossa olleelta: https://www.facebook.com/autollanepaliin/photos/fpp.469862863042170/3272971366064625 . Piirrä sitten sarjakuva, kirjoita runo tai sanoita laulu sen herättämien ajatusten pohjalta. netti Etsi mediasta vastakkaisia mielipiteitä edustavia kirjoituksia ja kirjoita kuvitteellinen keskustelu eri osapuolten välillä. Koita löytää tarinalle sopuratkaisu ja onnellinen loppu!

7. Partioilosanomaa

Tee Kahoot-tietovisa partioaiheisilla kysymyksillä. Voit lähettää linkin useammalle partiokaverillesi. Voit myös kysyä joltakin sampolta tai akelalta, haluaisiko hän pelauttaa Kahootia oman ryhmänsä etäkoloillassa! netti Viikonloppuna 3.-5. huhtikuuta WOSM eli partiopoikien maailmanjärjestö järjestää kansainvälisen etäpartiotapahtuman, Jamboree On the Internetin. Se on erittäin hyvä mahdollisuus tavata kansainvälisiä partiolaisia etäpartion merkeissä! netti Leikkikää jotakin tuttua partioleikkiä etäkokouksessa. Kimin leikki onnistuu jääkaappimagneettien ja videoyhteyden avulla, tai ääni-Kiminä ryhmänjohtajan puhelimestaan soittamien äänien avulla. (Jos et halua/osaa/ehdi nauhoittaa itse, ota ääniä käyttöön täältä: https://papunet.net/materiaalia/aanipankki) netti  Jos olet yli 18-vuotias, voit tehdä Päivän hyvän työn luovuttamalla verta SPR:n toimistolla Oulun keskustassa. Poikkeustilan aikana verenluovutus tapahtuu vain ajanvarauksella. Ilmoita tiskillä kuuluvasi veriryhmään “Limingan Niittykärpät”. Ota perheenjäsen mukaan luovuttamaan tai haasta ystäväsi ja sukulaisesi! LNK:n veriryhmän piikkiin voit luovuttaa kaikissa verenluovutuspisteissä. netti Katso Limingan seurakunnan Partiokirkko-tallenne netistä sunnuntaina 26.4. tai sen jälkeen. Pyydä perheenjäsenesi mukaan! Montako kertaa Maukka-pappi mainitsee sanat “partio” ja “Niittykärpät” saarnan aikana? Entäpä sanan “risti”?

8. Haluakkonää mettään

Vinkkejä kotiretkeilyyn: https://hkpt.org/2020/03/13/etko-paassyt-metsaan-lue-vinkit-kotona-retkeilyyn/

9. Ulukoilu

Järjestä itsellesi ja/tai perheellesi Kiitollisuusarrejahti Maaemo-nettisivuston vinkein.

10. Partiotiijjot ja -taijjot

netti Piirrä kartta omasta kodistasi tai pihastasi.

11. #LNKetänä

netti  Kuuntele Niittykärppien Earth Hour -etäpartiopodcast täältä. Mieti, miten sinä tai ryhmäsi voitte suojella ympäristöä ja kannustaa muita siihen. Kirjoita blogi tai luo meemi ja julkaise se esim. Instagramissa. Muista lisätä #niittykärpät ja  #lnketänä. netti Katso Autolla Nepaliin – elokuva Youtubesta. Vuoden 2015 Yleisö-Jussin voittanut ja some-ilmiöksi noussut elokuva kertoo suomalaisten kaverusten matkasta Nepaliin. Hyväntekeväisyysprojektin tuloksena Nepalissa on mm. rakennettu ja korjattu yhteensä 15 koulurakennusta. Kirjoita elokuvan herättämistä ajatuksista blogi. Blogi voidaan halutessasi julkaista Niittykärppien sivuilla ja/tai somessa!

Vinkkejä vanhempien ikäkausien poonustehtäväryhmää varten

12. Johtamine

Tehtävävaihtoehtona oleva Johtamisen itsearviointi löytyy täältä: SP:n Johtamisen itsearviointi. netti  Tutustu Erätauko-pelisääntöihin osoitteessa www.eratauko.fi. Valmistele aktiviteetti partiokokoukseen aiheesta “Miltä tuntuu olla eri mieltä jonkun kanssa”. netti  Partiolainen tuntee vastuunsa ja tarttuu toimeen. Tähän liittyy heikommassa asemassa olevien puolustaminen ja epäoikeudenmukaisuuden esille tuominen. Valmistele kokoukseen aktiviteetti siitä, miten voit ryhmäsi kanssa käsitellä kiusaamista. Toimisiko roolileikki? Sarjakuvan piirtäminen? Voit käyttää SP:n Mukavasti yhdessä -materiaalia. netti Kuuntele Kuopion seurakuntien peruskouluille tekemää aamunavaussarjaa Youtubessa. Voisivatko ne toimia partiokokouksen päättävinä hiljentymishetkinä? https://www.youtube.com/channel/UCM0hFoB7nqptR2AfWa10N9 netti Tutustu SP:n Etäpartiovinkkilistaan Padlet-alustalla. https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio?fbclid=IwAR3LRRVzPu4cVoLNnDprOPpEtSiTukP-vRklQIUMAwaZrSZHg0CNuL3c1pk. Poimi sieltä tällä sivulla jaettaviksi tehtäviksi sopivia vinkkejä ja lähetä ne osoitteeseen webmaster@niittykarpat.fi.

Niittykärpät – erilläänkin yhdessä?

Kuuntele Etäpartiopodcasteja Soundcloudissa

Osallistu Earth Houriin! pe 27.3.2020  
Puhasta ja elävää vettä kaikille? pe 3.4.2020  
Päivän hyvä työ pe 10.4.2020  
Partiolaisten suojeluspyhimys pe 17.4.2020  
Pahat puheet pe 24.4.2020  
Benjamin Franklin -efekti pe 1.5.2020  
pe 8.5.2020  
Sudet ja lampaat pe 15.5.2020  
Kuin pussi Fazerin parhaita pe 22.5.2020  
Gaudeamus igitur – pohdintaa helluntaina su 31.5.2020