Tervehdys partiokaverit!

Vuosi on vaihtunut ja vanha vuosi on jäänyt taakse haasteineen ja muistoineen. Päällimmäiseksi on jäänyt kuitenkin kiitollinen ja positiivinen mieli.

Kulunut vuosi oli mielestäni jotenkin helpompi kuin edellinen, johtuneeko se siitä, että olemme tottuneet vallitsevaan tilanteeseen ja oppineet toimimaan yhdessä tilanteen mukaan sekä myös toteamaan sen, että rokotukset tuovat turvallisuuden tunnetta.

Yhtenä haasteena on ollut ohjeiden epäselvyys ja muuttuminen. Ei ole aina oikein tiennyt, miten pitäisi toimia, kun ohjeita tulee paljon ja eri paikoista. Olemme kuitenkin johtajiston kanssa yhdessä tuumaten selvinneet tilanteista.

Kuluneena vuonna mieleenpainuvin tapahtuma oli Pökkelö 21 kesäleiri Limingassa. Leiri onnistui todella hyvin ja se antoi innostusta ja voimia loppuvuoden toimintaan. Haastavaa ja kiinnostavaa siinä oli se, että leiri oli järjestetty kolmeen kohteeseen yhtä aikaa. Tämä vaati järjestäjilta aikaa, taitoa ja  kestävyyttä. Kiitämme kaikkia, jotka olivat mukana leirin järjestelyissä. Ilman teitä siitä ei olisi tullut mitään.

Johtajisto on jaksanut perheen, työn, opiskelun ja muutoinkin arjen haasteista huolimatta osallistua koulutukseen. Kannustamme myös muita nuorempia ja vanhempia johtajia osallistumaan, sillä sieltä saa lisää taitoja, innostusta ja uusia ystäviä. Sieltä saa myös arvokasta tietoa, miten muualla toimitaan.

Syyskuun vaihteessa osa johtajistamme osallistui Suomen Partiolaisten järjestämään Johtajatulet 2021 tapahtumaan. Saimme järjestettyä myös Roverin vanhemmille partiolaisille, sudenpentujen Ranuan eläinpuiston retken, osastojen retkiä sekä ikäkausien Liisanlinnan retket. Ryhmätkin saivat onnistumaan retkiä, rajoituksista huolimatta. Näistä kaikista olemme johtajille ja osallistujille kiitollisia.

Jäsenmäärää tarkastellessa toteamme, ettei Korona ole kovin pahasti siihen vaikuttanut, johtuen johtajien sisukkaasta työstä ja jaksamisesta. Tästä lämpimät kiitokset kaikille teille. Uskomme että tilanteen helpottuessa, jäsenmäärä jälleen tasaantuu entiseen uomaansa.

Kiitämme taivaan Isää siunauksesta ja varjeluksesta ja pyydämme Häneltä siunausta ja varjelusta alkaneellekin vuodelle. Mennään eteenpäin katsoen positiivesti tullevaisuuteen, päivä vain ja hetki kerrallaan. Pidetään kädet ristissä ja lippu korkealla.

Partiovasemmalla Make