Whatsapp-tiedotusryhmä lippukunnan johtajistolle eli jokaiselle yli 15-vuotiaalle Niittykärpälle

Partio kasvattaa johtajuuteen. Jokaisella toiminnan tasolla tarvitaan vastuunkantajia: ihmisiä, jotka kantavat vastuuta itsestään, kavereista, oman ryhmän jäsenistä, lippukunnasta ja niin edelleen. Partiossa toimii valtava määrä vapaaehtoisia, joten avoin, osallistava oikea-aikainen tiedottaminen ja päätöksenteko ei aina ole yksinkertaista.
 
Niittykärppien johtajistoon kuuluvat kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset.
Koko lippukuntaa koskevia päätöksiä ja linjauksia tehdään 3 kertaa vuodessa Johtajaneuvostossa (JoNe) ja kerran vuodessa pidemmälle tulevaisuuteen luotaavassa Partiojohtajaseminaarissa (PaJoSe). Hienoista nimistään huolimatta molemmat johtajiston kokoukset ovat tosiaan avoimia kaikille yli 15-vuotiaille lippukunnan jäsenille riippumatta siitä, onko juuri nyt pestissä tai miten aktiivisesti on toiminnassa mukana. JoNella mm. kuulee, tulee kuulluksi ja tutustuu muihin johtajiin.
 
Kokousten välillä lippukunnan asioista voi keskustella digitaalisesti paitsi oman ryhmän ja osaston kanavissa, myös vaikkapa “Johtajat, Limingan Niittykärpät” -Facebook-ryhmässä.
 
Whatsapp-tiedotusryhmä varmistaa viestien perillemenon
Kanavien määrästä huolimatta joskus tuntuu, että tieto tapahtumista ja kokouksista ei tavoita kaikkia. Nettisivuilla ei muista vierailla, sähköposteja ei tule luettua.
Siksi Niittykärppien johtoryhmä (monissa lippukunnissa johtokolmikoksi kutsuttu) päätti keväällä otttaa käyttöön uuden yksisuuntaisen Whatsapp-tiedotusryhmän Niittykärppien johtajistolle. aluttiin pikaviestinkanava, jota on helpompi käyttää kuin Kuksasta kaikille jäsenmaksun maksaneille tietyn ikäisille lähetetyt sähköpostiviestit. Johon jokainen halutessaan voisi liittyä, mutta johon ei tarvitse liittyä, jos juuri nyt pitää partiotaukoa syystä ntai toisesta.
 
Uudesta tiedotus-wa-ryhmästä viestittiin mm. JoNella, nettisivuilla, sähköpostitse ja Facebookin johtajaryhmässä. Väkeä onkin jo yli 50!
 
Tiedotusryhmään voivat lähettää viestejä johtoryhmän jäsenet, eli tällä hetkellä Make, Jaakko, Petteri ja Mari. Me myös välitämme muiden viestejä ryhmään aina pyydettäessä. Ryhmää on käytetty mm. lippukunnan kokouksista tiedottamiseen sekä piirin ja SP:n tapahtumien viimeisistä ilmoittautumispäivistä muistuttamiseen.
 
Tiedotusryhmään ovat tervetulleita kutsulinkillä kaikki Niittykärpät, jotka ovat kirjoilla jäsenrekisteri Kuksassa. Linkin saat esim. oman ryhmän johtajalta, kaikilta johtoryhmän jäseniltä tai Facebookissa olevasta Johtajat, Limingan Niittykärpät -ryhmästä