Tiedote Makelta 16.3.2020

Tervehdys kaikille!

Meillä on nyt poikkeuksellinen aika käsillä. Ei ole kuitenkaan syytä hätääntyä, sillä turvaamme taivaan Isäämme, joka näkee ja hallitsee kaiken. Voimme myös rukouksin kääntyä Hänen puoleensa tässä ja muissakin asioissamme. Seuraamme tilannetta ja pidämme yhteyttä.       Muistan lapsuudestani 60-luvulta kun oli “Aasialainen”. Sairastin itse 70-luvulla Hongkongilaisen, ollen 2 viikkoa jälkitautivaaran vuoksi petin pohjalla. Noiden lisäksi säännöllisesti kiersi vihurirokko, tulirokko ja sikotauti yms. Oli myös aivoinfluenssa, johon täytyi rokottaa kansaa. On ollut muitakin. Niitä tulee säännöllisin ajoin. Meidän pitää noudattaa annettuja ohjeita ja luottaa viranomaisiin.

Muutamia käytännön asioita tilanteen suhteen:

Suomen Partiolaisten ohjeiden mukaan partiotoiminta on tauolla ainakin 15.4.2020 saakka. Partiotoimistokin on suljettuna ainakin 15.4.2020 asti. Tiedotan tilanteesta myöhemmin mm. kotisivujen kautta. Voitte olla yhteydessä minuun puhelimella 044 752 1223, Watsapilla ja sähköpostilla markku.korhonen@evl.fi. 

Johtajiston kanssa hoidamme asioita sosiaalisenmedian kautta ja seuraan osastojenne toimintaa siellä.

Itse aion olla yhteydessä vastuullani oleviin toimintaryhmiin Watsapin välityksellä ja aktivoida partiolaisia omatoimiseen toimintaan, antamalla heille pieniä viikottaisia tehtäviä esim. kierrätyksen, lähiretkeilyn, lintujen tarkkailun ja muiden pikku tehtävien merkeissä. Luulempa että muutkin johtajat ovat ajatelleet samaa.

Hoidan henkilökohtaisesti omaa tilannetta ulkoilemalla luonnossa ja raitilla kävelyretkiä tehden sekä käsitöiden ja muiden positiivisten aktiviteettien parissa. On tärkeää välillä siirtää ajatukset pois Koronasta. Kännykkä löytää käteen tosi helposti ja sitoo ajatukset em. asiaan, mutta on tärkeää välillä katkaista nuo ajatukset normaaliin elämään.

Katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteen.

Tällaisin ajatuksin Make